Hirdetés
Archivum

A BEAC-Csata az elsõ döntõs a junioroknál:

:

Hirdetés

A BEAC-Csata Újbuda 79-65-re legyõzte a Soproni Darazsak Akadémia csapatát a Nemzeti Leány Junior Bajnokság elsõ elõdöntõjében.

Fotó: BEAC/Girgász Péter

Fotó: BEAC/Girgász Péter

A mérkõzést 5-0-val kezdte a Sopron. Az elsõ negyedben ezt követõen fej-fej mellett haladtak a csapatok. Végül 10 perc után 20-18-as soproni elõnyt regisztrálhattunk. A második szakasz is hasonlóan indult, ismét Horváth József együttese kezdett jobban és 32-22-nél már 10 pontos elõnnyel gazdálkodhattak. A folytatásban a BEAC-Csata egy 10-0-s szériával egyenlített. Végül a félidõben 36-34-es elõnyben volt a Sopron.

Fotó: BEAC/Girgász Péter

Fotó: BEAC/Girgász Péter 

A harmadik negyed elején ismét a soproni csapat bizonyult pontosabbnak. Czukor Dalma vezetésével, aki végül 32 ponttal zárt, 8-9 egységnyi különbség alakult ki. Bár a játékrész közepén Tursics Krisztián csapatának volt egy felzárkózása, 4 pont a játékrész végére megmaradt a soproni elõnybõl. A záró szakasz hozta el a döntõ fordulatot a magas hõfokú találkozón. Fáradni látszó riválisa ellen a BEAC-Csata öt perc alatt egy 18-0-s szériát mutatott be. Pusztai Petra remekelt, végül 33 pontot jegyeztek fel a neve mellé. Nagyobb hátrányból a Sopron még 10 egységre visszajött, de ekkor már nem forgott veszélyben a BEAC-Csata döntõbe jutása.

Részletes összefoglalónk a játéknapról ITT olvasható

Eredmény
BEAC-Csata Újbuda KA – Soproni Darazsak Akadémia 79-65 (18-20, 16-16, 17-19, 28-10)

Statisztika

Hirdetés