Hirdetés
Archivum

A BEAC-Csata Újbuda lett a junior bajnok:

:

Hirdetés

A Nemzeti Leány Junior Bajnokság fináléjában a BEAC-Csata Újbuda a második negyedtõl végig kézben tartva az irányítást 84-75-ös gyõzelmet aratott a Vasas Akadémia együttese felett.

Fotó: BEAC/Girgász Péter

Fotó: BEAC/Girgász Péter

Telt ház elõtt remek hangulatban dobták fel a labdát az idei junior fináléban. A tornán látottak alapján nem volt kérdés, hogy a két jelenleg legerõsebb gárda jutott el a döntõbe. Az elsõ percekben a Vasas kapta el jobban a fonalat, 11-4-es és 14-6-os elõnyben is volt. A BEAC-Csata ezt követõen rendezte a sorait és Lelik Réka második triplájával 17-16-nál átvette a kezdeményezést. Az elsõ negyed végén 23-21-es hazai vezetést regisztrálhattunk.

A második negyedben is folytatódott a BEAC-Csata jó sorozata, egy 7-0-s futást követõen már 30-21 állt az eredményjelzõn. A folytatásban 8-9 pont környékén állandósult a különbség, 36-27 után azonban Lelik Réka és Angyal Barbara tripláival 42-27-re módosult az állás. Ez lélektani szempontból is fontos pillanat volt a BEAC-Csata szemszögébõl. Minden tekintetben fölénybe kerültek ugyanis a hazaiak ebben a periódusban. A félidõben a mezõnybõl 57%-al dobó BEAC-Csata 50-34-es elõnyben volt.

A harmadik negyedet a Vasas 8-2-vel kezdte és ezzel 52-42-nél újra 10 egységre zárkózott fel. Tursics Krisztián idõkérése szakította meg a játékot. Ezt követõen beállt ez a 10 pont a felek között, miután a BEAC-Csata magabiztosan õrizte elõnyét. A Vasas játékában nem volt benne egy újabb felzárkózás, eközben a negyed hajráját büntetõk tették töredezetté. Végül ezt az etapot Angyal Barbara triplája zárta, amivel 66-51-re módosult az állás.

A záró szakasz elején 70-52-re lépett el a BEAC-Csata és eldõlni látszott a mérkõzés sorsa. A Vasas Akadémia együttese azonban nem adta fel és hatalmasat küzdve egy 11-0-s sorozattal 70-63-ra zárkózott fel. Ennél a 7 egységnél azonban nem került közelebb Eördögh Edit együttese. Feszült küzdelem alakult ki a pályán, mely során egy-egy keményebb megmozdulást is láthattunk. A döntést az utolsó három perc hozta el, ahol a végül 32 ponttal és 17 lepattanóval záró Lelik Réka négy büntetõt és két szép középtávolit értékesített. A közönség vastapsa közepette az utolsó percbe 15 pontos elõnyrõl érkezett el a BEAC-Csata és így összességében magabiztosan szerezte meg a trófeát.

Beszámolónk a bronzmérkõzésrõl ITT olvasható

Rövid összefoglalónk az 5-8. helyért zajló meccsekrõl ITT érhetõ el.

Az eredményhirdetés alkalmával kiosztották az egyéni elismeréseket is, melyek az alábbiak szerint alakultak.

A döntõ mérkõzés legjobbja (MVP): Lelik Réka (BEAC-Csata Újbuda KA)
A torna legeredményesebb játékosa: Gereben Lívia (KSC Szekszárd)
A legtöbb lepattanót szerzõ játékos: Juhász Dorka (PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs)
A legjobb védõjátékos: Pusztai Petra (BEAC-Csata Újbuda KA)

Az All-Star ötös: Gereben Lívia (KSC Szekszárd), Studer Ágnes (KSC Szekszárd), Mérész Beatrix (Vasas Akadémia), Lelik Réka (BEAC-Csata Újbuda KA), Pusztai Petra (BEAC-Csata Újbuda KA)

A csapatok legjobbjai:
Vörösházi Jázmin (Aluinvent DVTK)
Farkas Petra (Kecskeméti KC)
Juhász Dorka (PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs)
Kazár Hannah (Százhalombattai KSE)
Czukor Dalma (Soproni Darazsak Akadémia)
Antóni Csenge (KSC Szekszárd)
Dúl Panka (Vasas Akadémia)
Boros Dorka (BEAC-Csata Újbuda KA)

A 2016-17-es Nemzeti Leány Junior Bajnokság végeredménye:
1. BEAC-Csata Újbuda KA
2. Vasas Akadémia
3. KSC Szekszárd
4. Soproni Darazsak Akadémia
5. Százhalombattai KSE
6. PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs
7. Kecskeméti KC
8. Aluinvent DVTK

A döntõ mérkõzés végeredménye
BEAC-Csata Újbuda KA – Vasas Akadémia 84-75 (23-21, 27-13, 16-18, 18-23)

Statisztika

Hirdetés