Hirdetés
Magyarország

A BEAC ellen folytatja a bajnokságot a Győr:

:

Fotó: hunbasket.hu

Hirdetés

Múlt héten megkezdődött a 2022/ 2023-as bajnoki szezon. Az első forduló alkalmával a SERCO UNI Győr együttese a VBW CEKK Cegléd otthonába látogatott, ahol magabiztos, 77-55-ös győzelmet arattak a győriek. A zöld-fehér gárda következőnek az E.ON ELTE BEAC ellen lép pályára hazai szezonnyitóján. A mérkőzés előtt a győriek másodedzőjét, Fűzy-Antolovics Adélt kértük fel, hogy értékelje csapata első győzelmét, illetve mondjon pár szót a következő meccsel kapcsolatos várakozásairól.

Szeptember 28., szerda
18:00 SERCO UNI Győr – E.ON ELTE BEAC
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Csabai-Kaskötő Brigitta, Frányó Péter, Kapusi Gábor (Herczeg Ágoston)

“Nem indult annyira simán a Cegléd elleni mérkőzés, megfogtak minket az első negyedben. Bár nem volt váratlan számunkra, zónavédekezéssel kezdtek, amire nem tudtunk annyit készülni. Ez okozott némi kavarodást a pályán, de miután megtaláltuk az ellenszerét, a helyes zónavédekezés elleni támadásokat, máris gördülékenyebben mentek a dolgok. Ami még nehézséget okozott számunkra, az Bach Boglárka makacsabb sérülése volt. Már a felkészülés során is egy combsérüléssel bajlódott, ami nem múlt el a szezonkezdésre sem. Továbbra is vannak fájdalmai, de ennek ellenére pályára lépett a csapatot segítve.” – kezdte gondolatmenetét a győri szakember, majd folytatásképpen új légiósuk Aaryn Ellenberg egyéni teljesítményére is kitért. 

Ellenberg a találkozót 24 ponttal, 6 lepattanóval és 2 gólpasszal zárta. Míg közelről 63 százalékosan értékesítette dobásait, addig a hárompontos vonal mögül 57 százalékban volt sikeres. Ezzel a teljesítménnyel nem csak a győri együttes, de a mezőny legjobbja is ő volt. 

“Abszolút magabiztossággal mondhatom, hogy Ellenberg eddigi teljesítménye teljes mértékig az, amire számítottunk. Egy olyan játékost, irányítót szerettünk volna igazolni, aki magabiztosan dobja a hárompontosokat. Fontos az is, hogy irányítsa a csapatot, legyenek betörései, illetve kiosztásai, de mindemellett azt tartottuk szem előtt, hogy a triplákat jó százalékban értékesítse, legyenek külső dobásai. Aaryn szerencsére pont egy ilyen kaliberű játékos, ez pedig látszódott már a felkészülési mérkőzéseken, illetve a most, az első forduló statisztikáján is megmutatkozott. Ami szintén egy plusz, hogy nem csak statikusan, egy helyből képes bedobni a hárompontosokat. Elég neki egy centiméternyi helyet hagyni és már magabiztosan emeli is a dobást.

Ami viszont a teljesítményénél is fontosabb, hogy nagyon jó ember, személyiség. Abszolút beleillik a csapatba, ami már az elejétől kezdve egy pozitív csalódás volt számunkra – beleillik a győri közösségbe. Aki ért a kosárlabdához, az tudja, hogy ez legalább annyira fontos, mint a pályán nyújtott teljesítménye. Nagyon jó igazolás volt, jó döntést hozott a klub.”

Fotó: hunbasket.hu

A SERCO UNI Győr másodedzője az első fordulót megelőzően kitért egyben arra is, hogy míg támadásaiknál a spontaneitás és a kreativitás a cél, addig védekezés szempontjából a szisztémájukban kell fejlődniük – alacsony pontszámon tartani az ellenfelet.

“Ezzel kapcsolatban nincs is sok mondanivalóm, azt gondolom sikerült megvalósítanunk az első meccs előtt elhangzottakat. Nyílván nincs olyan, hogy tökéletes, főleg nem védekezésben, – akkor minden mérkőzés 0-0-val érne véget – de szerintem nagyot léptünk előre, megfeleltünk az elvárásainknak. Márcsak az eredmény is mutatja, hisz sikerült 55 dobott ponton tartanunk az ellenfelet. Ez mindenképpen egy pozitívum.

Ezen kívül, aminek külön örülünk, az Weninger Virág teljesítménye. Magára talált mind az edzéseken, illetve most, a Cegléd ellen is gyönyörűen szállt be a játékba. Ebből van még többre szükségünk. Tudjuk, hogy nagyon nehéz nem kezdőként, hanem a kispadról becsatlakozni a játékba, de szükségünk van arra, hogy akárki is kerüljön be a pályára, száz százalékon pörögjön, maximális koncentrációval. Ebben vannak még hiányosságaink, ezen kell még dolgoznunk.” – fogalmazott Fűzy-Antolovics Adél, majd befejezésképpen az E.ON ELTE BEAC elleni mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól tett említést. Nagy feladat vár ugyanis a győri együttesre, hisz az újbudaiak az első forduló során az Euroligában is szereplő Atomerőmű KSC Szekszárdot verték hazai pályán.

“Nagy győzelmet szerzett most a BEAC, amihez ezúton is gratulálunk – résen kell lennünk ellenük. Ennek ellenére, úgyanúgy készülünk erre a mérkőzésre is, – ezzel őket is megtisztelve – mint bármelyik másikra. Két napunk volt felkészülni, ami nem egy nagyon hosszú idő, de elvégeztük a munkát. Fiatal csapata van idén a BEAC-nak, Czank Tímea és Barnai Judit is – az együttes két tapasztalt játékosa – máshova igazoltak. Ez ad egyfajta fiatal lendületet nekik, ami láthatóan jól működik. Kérdés, hogy ezt a lendületet, energiát képesek lesznek-e megtartani egy teljes szezonon át. Ezen kívül, idén ők is egy nagyon jó légióst igazoltak Green személyében, aki rendkívül profin irányítja a csapatot.

Remek munkát végzett a gárdával Mészárosné Kovács Andrea és az edzői stáb, biztos vagyok benne, hogy egy jó mérkőzést fogunk ellenük játszani. Megadni viszont egy pillanatra sem fogjuk magunkat. Mint mindig, most is a győzelem a cél, ezért pedig mindent meg fogunk tenni.”

Fotó: hunbasket.hu

Hirdetés