Hirdetés
Magyarország

A BEAC vizsgálja az edzések újraindításának lehetőségét:

:

Hirdetés

Az ELTE-BEAC Újbuda a hivatalos felületein adott ki közleményt a járványügyi helyzet alakulásáról és az ezzel kapcsolatos szabályozások változásáról.

Egyesületünk folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzet alakulását és az ezzel kapcsolatos szabályozások változását. A Kormány 170/2020. (IV. 30.) rendelete a mai naptól engedélyezi a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvételt. Ez a rendelet a kijárási korlátozások ellenére Budapesten is lehetővé teszi a sportolást.

Szakosztályunk a jogszabályok ismeretében vizsgálja annak lehetőségét, hogy milyen formában lenne lehetőség az edzések újraindítására. Helyzetünket ugyanakkor nagyban nehezíti, hogy nem rendelkezünk saját jogon használható létesítménnyel – a BEAC Bogdánfy úti Sporttelepe az ELTE fenntartásában működik, a Tüskecsarnokot pedig a Nemzeti Sportközpontok üzemelteti. Természetesen kapcsolatban vagyunk a létesítmények vezetésével, várjuk döntésüket. Amennyiben bármelyik létesítmény újranyit, megvizsgáljuk annak lehetőségét, hogy milyen szabályok bevezetése szükséges ahhoz, hogy biztonságos körülmények között újrainduljon a sportélet klubunk berkein belül.

A sportolási lehetőségek függvényében dönt szakosztályunk vezetése a májusi tagdíjfizetési kötelezettségről is, melyről természetesen szakosztályunk honlapján és közösségi média felületein is tájékoztatást adunk majd.

Addig is kérjük sportolóink, játékosaink türelmét, reméljük, hogy mihamarabb újra találkozhatunk!

Hirdetés