Hirdetés
Magyarország

A BEAC legyőzte a Ceglédet, mely így lemaradt a rájátszásról

VBW CEKK Cegléd - ELTE-BEAC Újbuda 54-61 (11-18, 21-12, 8-13, 14-18)

Bajnokság, 22. forduló
Monor, Városi Sportcsarnok
Földházi T., Sörlei A., Horváth Cs. (Vághy T.)

VBW CEKK Cegléd: Révész L. 5/3, Gorjanácz, Sotiriou 12/6, Moore 9, Ortiz 6/3. Csere: Kobolák 12/6, Ruják 5/3, McBryde 2, Szirony 3/3.

ELTE-BEAC Újbuda: Koch 17/9, Boros 10, Szabó D. 11/3, Smith 9, Mérész 10. Csere: Dusani 1, Zsámár, Galántai 3/3, Juhász, Laufer.

Hirdetés

A bajnokság 22. fordulójába az ELTE-BEAC Újbuda 61-54-es győzelmet aratott a VBW CEKK Cegléd vendégeként. Ez azt jelenti, hogy a ceglédi gárda idén nem lesz ott a legjobb nyolc között.

Bár nem kizárólag a saját kezében volt a sorsa, de az ELTE-BEAC Újbuda ellen a rájátszásba kerülés esélyének életben tartásáért győzelmi kényszerben lépett pályára a VBW CEKK Cegléd. Mariona Ortiz duplájával és Katerina Sotiriou triplájával gyorsan 5-2-es előnybe is kerültek Kostas Keramidas tanítványai. A BEAC azonban innen 9-5-re fordított és az első szakaszban végig előrébb járt. 10 perc után 18-11-re vezettek. A második szakasz elején Latinka Dusanic és Koch Dóra 8 pontra növelte a BEAC előnyét. Kobolák Cintia és Szirony Dorina vezetésével felzárkózott a CEKK, majd Sotiriou révén 22-22-nél egyenlített. Innentől kezdve teljesen nyílt lett a küzdelem. Egyik gárda sem tudott elszakadni. Erre a Ceglédnek 32-28-nál mutatkozott esélye, de a félidő utolsó két percében nem találtak be. Ez idő alatt a BEAC oldalán is egy duplát jegyezhettünk fel mindössze. Ez Szabó Dóra nevéhez fűződött, amivel kialakította a nagyszünet 32-30-as állását. A félidőben ceglédi oldalon a 9 pontos Sotiriou volt a legeredményesebb, míg a BEAC-nál Koch járt 8 egységnél.

A harmadik negyed elején Kobolák erősítette meg a Cegléd vezetését. Mérész Beatrix és Janae Smith révén gyorsan egyenlített a Czank Tímeát nélkülöző, de így is határozottan játszó BEAC. Egy pontszegény szakasz volt, melynek közepén Balogh Judit tanítványai magukhoz ragadták a vezetést. Boros Júlia és Koch Dóra 40-34-es előnyhöz juttatta a BEAC-ot. A Cegléd közel 6 percre nyúló kosárcsendjét Kobolák törte meg, amikor pedig Sotiriou távoli dobása célt ért, 40-40-nél egyenlő volt az állás. A harmadik szakaszt azonban Koch triplája zárta, amivel 43-40-re ment a BEAC. A záró etapot Galántai Alma hármasa vezette fel, így két lélektanilag meghatározó villanással visszaállította 6 pontos előnyét a fővárosi gárda. Ezt később Koch Dóra növelte 48-40-re. Még nyolc perc volt hátra, de négy egységnél közelebb már nem került a Cegléd. Ruják Nóra triplája és Tinara Moore büntetője 48-44-re módosította az állást. Erre azonban Koch és Szabó Dóra válaszolt. Három perccel a vége előtt 55-44-nél kétszámjegyűre nőtt a BEAC előnye. A hajrában a Cegléd triplákkal igyekezett faragni a hátrányán, már nem volt azonban esélye a fordításra.

A Cegléd számára a 61-54-es vereség azt jelenti, hogy a PEAC-Péccsel szemben alulmaradó Vasas Akadémiát nem tudja megelőzni, így nem lesz ott a rájátszásban.

Fotó: VBW CEKK Cegléd

Hirdetés