Hirdetés
Archivum

A BEAC nagy lépést tett a 10. hely felé:

:

Hirdetés

A BEAC-Újbuda 71-53-ra legyõzte az MTK Budapestet az alsóházi rájátszás negyedik mérkõzésén. Ezzel Balogh Judit együttese nagy lépést tett a 10. hely megszerzése felé.

Fotó: BEAC/Girgász Péter

Fotó: BEAC/Girgász Péter 

Ahogy azt a beharangozónkban kiemeltük, óriási tét mellett dobták fel a labdát a találkozón. Az MTK egy gyõzelemmel megszerezhette volna a 10. helyet, míg a BEAC-nak minimum kétpontos gyõzelemre volt szüksége, hogy a saját kezébe vegye a sorsát. Az MTK kezdett valamivel élesebben és az elsõ negyedben 6 ponttal is vezetett. Végül 10 perc 20-20 állt az eredményjelzõn. A második etapban 27-27 után a félidõig egy 6-0-s sorozatot csinált a BEAC, amivel lépéselõnybe került.

Fotó: BEAC/Girgász Péter

Fotó: BEAC/Girgász Péter 

A 33-27-es félidõt követõen a harmadik negyedre is lendületben maradtak a hazaiak. Nem telt el négy perc, amikor Vajda Anna triplájával 42-32-nél érte el a 10 pontot a differencia. Kiválóan dobta a triplákat a BEAC, a 17 kísérletébõl 9 utat talált a gyûrûbe. Szabó Dóra egymaga ötöt értékesített ebbõl. Remek és lélektanilag is meghatározó távoli dobásaival gyorsan növelte elõnyét a BEAC. A harmadik szakasz végén már 57-36-os hazai vezetést jegyezhettünk fel.

Fotó: BEAC/Girgász Péter

Fotó: BEAC/Girgász Péter

A záró szakaszban nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A legnagyobb különbség a 24 pontot is elérte a felek között. A BEAC-Újbuda végül 71-53-as sikert ünnepelhetett. Ez az eredmény azt jelenti, hogy mindkét csapat 3-3 gyõzelemmel rendelkezik. Az egymás elleni eredmény a BEAC számára kedvezõbb. Mindkét fél egy mérkõzést játszik még az idei évadban. Szerdán az MTK, jövõ héten szombaton a BEAC mérkõzik a Vasas gárdájával. Amennyiben a BEAC legyõzi a Vasast, úgy megszerzi a 10. helyet. Az MTK abban az esetben kerülheti el az utolsó pozíciót, ha szerdán felülmúlja a Vasast és után a BEAC alulmarad szombaton.

Fotó: BEAC/Girgász Péter

Fotó: BEAC/Girgász Péter 

Eredmény

BEAC Újbuda – MTK Budapest 71-53 (20-20, 13-7, 24-9, 14-17)

Statisztika

Hirdetés