Hirdetés
Magyarország

A BEAC otthonába látogat az UNI-Győr – MÉLY-ÚT:

:

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT

Hirdetés

Szombaton 17 órától az UNI-Győr – MÉLY-ÚT az ELTE-BEAC Újbuda vendége lesz a bajnokság 19. fordulójába kiírt találkozón. Iványi Dalmával, a győriek vezetőedzőjével beszélgettünk a kényszerszünetről, az elmúlt időszak munkájáról és a fővárosi találkozóval kapcsolatos várakozásairól.

Február 12., szombat
17:00 ELTE-BEAC Újbuda – UNI-Győr – MÉLY-ÚT
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Játékvezetők: Györfy Rúben, Lengyel Ádám József, Sörlei Attila (Sarkadi-Nagy Ágnes)

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT utoljára január 22-én lépett pályára, amikor a TFSE-MTK együttesét 82-60-ra múlta felül. Azt követően a BEAC és a DVTK elleni találkozója is halasztásra került.

“Ez tipikusan az a helyzet, hogy az ember mindig tervez, de utána az élet közbeszól. Az utolsó két mérkőzésünk elmaradt. Ez a BEAC elleni, aminek a pótlására most készülünk és kiderült, hogy a DVTK-val sem tudtuk lejátszani a tervezett időpontban a meccset. Ez teljesen megváltoztatta a programunkat. Végül tartottunk egy hosszabb, 4-5 napos szünetet, amit későbbre terveztünk. Ez a két hét, ami mögöttünk áll is felemásan, alkalmazkodva a szituációhoz telt.” – mondta a helyzetértékelése alkalmával Iványi Dalma.

“Fokozatosan tértek vissza a betegek, apróbb sérülések hátráltatták a munkát, Albina Razheva pedig az orosz válogatottal világbajnoki selejtezőn szerepel. Nem volt ideális, de igyekeztünk a maximumot kihozni belőle. Az elmúlt héten egyéni képzésekre került sor, illetve a mezőnysorunkkal tudtunk dolgozni, mert ők rendben voltak. Ezen a héten már csapatszinten is jobban dolgozhattunk. Nem szeretnék azonban kifogásokat keresni, ebből kell kihozni a maximumot és arra fókuszáltunk, hogy ez a szombati nekünk nagyon fontos mérkőzés lesz.”

Iványi Dalma hangsúlyozta, hogy a jó hozzáállással dolgozott a kényszerszünet alatt a csapat. “Keményen dolgoztak a lányok, a motivációjuk, a koncentrációjuk megfelelő volt és alkalmazkodtak a szituációhoz. Ha öt ember volt edzésen, akkor ahhoz, ha nyolc, akkor ahhoz. Alapdolgokat próbáltunk ismételni, de egy-két új dolgot is kipróbáltunk. Munkával telt ez a két hét.” – tette hozzá a győriek vezetőedzője.

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT

Felvetettük a beszélgetésünk alkalmával Iványi Dalmának, hogy arra mindenképpen jó lesz ez a szokatlan időpontban megrendezésre kerülő találkozó, hogy nem játék nélkül megy a Magyar Kupára a Győr.

“Természetesen ez jó lesz és érdekesség, hogy mi ezt a meccset már korábban beterveztük a BEAC csapatával, de edzőmérkőzésként. Tehát valóban ez az alkalom jó erre a célra, de én a lányok figyelmét felhívtam arra – és úgy is dolgoztunk a héten -, hogy most nem a Magyar Kupára gondolunk, hanem a bajnoki mérkőzésre. Amit korábban említettem, nagyon fontos a bajnokság szempontjából, hogy megtartsuk ezt a pozíciónkat. Van egy extra motiváció is, mert hazai pályán vereséget szenvedtünk tőlük. Arról nem beszélve, hogy ilyen hosszabb kihagyás után nagy jelentősége van, hogy milyen ritmusban, milyen játékot mutatva tér vissza egy csapat. A győzelem önbizalmat is adhatna a következő megmérettetés előtt, tényleg rengeteg szempontból fontos lesz ez a mérkőzés. Egy pillanatig nem úgy gondolkoztunk, hogy ez a Magyar Kupára készít fel minket, hanem ez az, amit meg kell nyerni a jó bajnoki szerepléshez. Remélem, hogy a lányok megtalálják azokat a motivációkat, hogy minden párharcot minden poszton próbáljunk megnyerni egyénileg és aztán abból lehetünk sikeresek csapatként.” – hangsúlyozta Iványi Dalma.

A Győr téli győzelmi sorozatával a harmadik helyre lépett előre a tabellán. “Van még az alapszakaszból öt mérkőzés, amiket szeretnénk mind megnyerni. Mindig a következő feladatra koncentrálunk. A két új játékos érkezésével szépen játszottunk, januárban látszott az előrelépés, keményen dolgoztunk és én bízom benne, hogy ezt meg is tudjuk tartani. Egy-két figyelmetlenséggel nem adjuk ki a kezünkből azt a helyezést, amit kőkemény munkával megszereztünk.” – tette hozzá a győriek szakvezetője.

A BEAC novemberben 87-65-re nyert a Győr otthonában. A csapatuk azóta is őrzi a helyét a felsőházban. Iványi Dalmát zárásul arról kérdeztük, hogy miben látja a rivális sikereinek a titkát és mire kell figyelnie a Győrnek szombaton.

“Szépen megtalálták a játékosok az összhangot és a szakmai stáb is mindenkinek megtalálta a szerepét. Jól dolgoznak együtt, miközben egyénileg is nagy önbizalommal játszanak. Szépen ötvözik a rutinosabb magyar játékosok, a fiatalabb magyar játékosok és a külföldiek között, hogy kinek mi a szerepe. Emellett pedig agresszívan védekeznek. Éppen ezért azt gondolom, hogy az lesz a fontos: miként kezdjük el a mérkőzést. Nekünk is fel kell keményedni védekezésben, hogy nyomás alatt tudjuk tartani az ellenfelet. Fontos, hogy a mi játékstílusunk érvényesüljön. Abban látok nagy jelentőséget, hogy egyes párharcokban mennyire vesszük fel a kesztyűt és mennyire tudunk dominálni. Legyen szó akár az ötös posztról, akár mezőnyposztokról. Ebben a győri meccsen a BEAC csapatként, illetve egyénileg is fölénk kerekedett és ezért győztek. Egyértelműen domináltak, az ő akaratuk érvényesült és ezt kell a magunk javára fordítani szombaton.”

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT

Hirdetés