Hirdetés
Magyarország

A BEAC otthonában lép pályára a Csata:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Vasárnap 17 órától fővárosi rangadón az ELTE-BEAC Újbuda vendége lesz a Ludovika-FCSM Csata. A klub videós riportjában Tursics Krisztián vezetőedző nyilatkozott a várakozásairól.

Csütörtökön történelmi sikert aratott a Ludovika-FCSM Csata. Az orosz Nika Syktyvkar-t hosszabbítást követően 82-77-re legyőzték és ezzel megszerezték első sikerüket az Európa Kupa főtáblán. Tursics Krisztiánt arról kérdezték a klub videós riportjában, hogy milyen érzés volt a siker után a Csata vezetőedzőjének lenni.

“A Csata vezetőedzőjének mindig jó lenni. Látni annak a fejlődésnek a menetét, amit négy év alatt produkálunk, az önmagában jó. Ha jönnek ilyen szintű bónusz győzelmek, amikor sztárcsapatokat tudunk megverni hazai pályán és így kosárlabdázunk, ilyen hozzáállással, energiával, kiváló élmény látni és megélni ezeket a győzelmeket együtt. Ez egy szuper nap volt, amire mindig emlékezni fogunk, hogy sikerült a csoportkörben az első győzelmünket megszerezni. Most fókuszálunk a következő feladatra, mert egy nagyon fontos budapesti mérkőzés vár ránk.”  – mondta Tursics Krisztián, aki arról is beszélt, hogy mivel ellensúlyozták a rivális magassági fölényét.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

“Erre számítottunk, látni kell, hogy az ellenfél szerkezete: kettőstől az ötös posztig mindenki 190 cm felett volt. Ilyenkor várható, hogy nem mi fogjuk dominálni a lepattanó párharcot. Az hozzátartozik, hogy nagyon gyengén dobott az ellenfelünk. Sok második és harmadik esélyük volt visszaszedni a lepattanókat. Mi pedig támadásban próbáltunk úgy fókuszálni, hogy befejezzük az akcióinkat. Jól dobtunk, jól támadtunk. Ez eredményezte, hogy tudtuk kompenzálni ezt az elképesztően nagy lepattanó különbséget. Megoldottuk és az a legfontosabb, hogy győztesen jöttünk ki ebből a párharcból. Meccsben voltunk, sőt domináltuk a mérkőzést. Örülni kell, a tapasztalatokat levonni és megyünk tovább a bajnokságban.” – fogalmazott a Csata vezetőedzője, mielőtt a regeneráció szerepéről beszélt volna.

“Ebben a menetben fontos, hogy milyen rehabilitációs lehetőségeink vannak. A stáb kiválóan dolgozik. Ebben a háromnapos ritmusban mindig tudunk jó teljesítményt nyújtani és megújulni. Természetesen készülünk az ellenfelünkből, hogy mik azok az erősségek, amire készülni kell a BEAC ellen. Edzünk a szokásos ritmusunkban és készülünk a vasárnapi mérkőzésre.” – tette hozzá.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Az elmúlt mérkőzéseken a negyedik negyedben vagy a hosszabbításban  vívta ki a győzelmet Csata.

“Rendben van a csapatunk, fizikálisan jó állapotban vagyunk.” – mondta erről Tursics Krisztián. “Minden a felkészülési ciklussal kezdődik. Azt a szakaszt nagyon megnyomtuk, keményen edzettünk. Utána pedig egy felépített kondi programmal dolgozik a csapat. Úgy látszik, hogy működik. Azzal együtt, hogy kiestek embereink, kevesen maradtunk, kis rotációval dolgoztunk, ennek ellenére tudunk három naponta jó teljesítményt nyújtani és frissek maradni. Még két mérkőzés van hátra, amire fel kell készülni és ki kell bírni abban a hathetes ciklusban, ami mögöttünk van. Utána lesz minimális válogatott szünet. Addig ki kell hogy tartson a kondink.”

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

A BEAC-ot így jellemezte Tursics Krisztián: “Jó a keret. Jó kosárlabdát játszanak, megvannak rotációban és van válogatott játékosuk. Megvan az egyensúly a külföldieket nézve, illetve a fiatal és a rutinos játékosokat tekintve is. Komoly faktornak gondolom őket a bajnokságban. Nagy skalpot is begyűjtöttek, három győzelemmel állnak. Nehéz dolgunk lesz a hazai pályájukon. Koncentrálni kell, fel fogunk belőlük készülni és szeretnénk nyerni.”

“Nem úgy mennek oda a csapatok, hogy hátradőlős győzelem van. Komolyan meg kell küzdeni és 40 percen keresztül koncentráltnak kell lenni ahhoz, hogy tudjon valaki nyerni a BEAC pályán. Ez egy nagyon jó dolog, mert látjuk, hogy nagyon sok csapat kezd feljönni az élmezőnyre. Meg tudják szorongatni, vagy mint láttuk a Diósgyőr ellen, meg is tudják verni őket. Ott kell lenni mentálisan és fizikálisan is, akkor lehet esélyünk a győzelemre.” – összegzett Tursics Krisztián.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés