Hirdetés
Archivum

A Beroe az Adria Liga gyõztese:

:

Hirdetés

Bolgár gyõztese lett az Adria Liga 2018/2019-es kiírásának. A Beroe egy sokáig emlékezetes fináléban 65-64-re múlta felül a Buducnost Bemax alakulatát. A bronzérmet a Final Four házigazdája a Cinkarna Celje szerezte meg.

Rendkívül fordulatos döntõt láthattunk, ahol sokáig a Beroe fölénye rajzolódott ki. A szoros elsõ negyed után a félidõre 38-28-ra léptek el, majd a harmadik negyed elején 15 ponttal is vezettek. Innen a játékrész végére 50-46-ra felzárkózott a Buducnost Bemax. Ezzel pedig egy teljesen új mérkõzés vette kezdetét.

A záró szakasz fej-fej melletti kiegyenlített küzdelmet hozott. Itt a hajrában került minimális lépéselõnybe a Beroe, de még az utolsó másodpercben is egyenlíthetett volna két büntetõvel a Buducnost. Ebbõl csak az egyiket értékesítették, így végül minimális különbséggel megnyerte a meccset és elhódította a trófeét a bolgár együttes.

A 14 pontos Breanna Lewis lett a legeredményesebb a Beroe alakulatában, de ki kell emelni a késõbb MVP-nek megválasztott Snezana Aleksic 11 pontját is.

A bronzmérkõzésen Zala Friskovec és Larisa Ocvirk 19-19 pontjával a Celje 83-70-re verte a Crvena Zvezda Kombank csapatát.
 

Hirdetés