Hirdetés
Európa

A Besiktas megszorongatta a Fenerbahcét:

:

Fotó. Besiktas

Hirdetés

A török élvonal 25. fordulójában a Besiktas, Krivacevic Tijanával a soraiban rendkívül feszült küzdelemben 100-91-es vereséget szenvedett a Fenerbahce otthonában.

A hétvégi török bajnoki forduló rangadója felnőtt az előzetes várakozásokhoz. Rendkívül pontgazdag és fordulatos csatát láthattunk. Az első negyed végén 29-26-ra a Besiktas, a félidőben 55-53-ra a Fenerbahce vezetett.

A harmadik negyedben 64-61 után a Fenerbahce egy 10-3-as futással kezdte leszakítani riválisát. A harmadik szakasz végén 76-68-ra vezettek. A záró etapban 81-73-ig maradt ez a jellemzően 7-9 pontos különbség. Ezt követően tudta tovább növelni előnyét a Fener. 92-78-nál már 12 egység választotta el a feleket.

Bár a Fener sikere összességében nem forgott veszélyben, de maradt dráma az utolsó percekre is. A Besiktas szakvezetője hatalmas hisztis csapott és ki is állíttatta magát, majd nem sokkal később Emma Meesseman szenvedett bokasérülést. Bízzunk benne, hogy nem súlyos, de egy emberként kapott a szívéhez az összes Fener szurkoló.

A Fenerbahce 100-91-es sikere alkalmával Napheesa Collier 31, Kayla McBride 24 pontot szerzett. A Besiktas legeredményesebbje a 35 pontos Dana Evans volt.

Krivacevic Tijana a Besiktas színeiben közel 18 percet töltött a pályán, 9 pontot, 1 lepattanót és 1 gólpasszt rögzítettek a statisztikai lapjára.

Hirdetés