Hirdetés
USA

A BigTen egyik topcsapatának vendégei lesznek Juhász Dorkáék:

:

Hirdetés

Csütörtökről péntekre virradóra az Iowa otthonában lépnek pályára Juhász Dorkáék.

Az Ohio State kemény menetelésben van, miután az Illinois vasárnapi legyőzése után most jön az Iowa otthonában megvívott találkozó, majd a Maryland és a Nebraska következik. A konferencia-küzdelmek félidejéhez érkezve ez a három összecsapás nagyon sok mindent meghatározhat majd. A vasárnapi siker egy jó felvezetés volt ehhez. A 40-10-es utolsó 15 percet minden összefoglaló kiemelte. Az ott mutatott extra játékra ezúttal 40 percen át szükség lehet. Az Iowa ugyanis hazai pályán még veretlen. A teljes szezont nézve 15 sikerük van és mindössze 3 vereségük. A konferenciára szűkítve az eredményeket pedig 6/1-es a mérlegük. Még a Nebraskától kaptak ki az első fordulóban és azóta nem találtak legyőzőre.

Ha az Iowa keretét megnézzük, akkor elmondható, hogy három húzóemberük van. A legismertebb név az irányítójuk Kathleen Doyle (18.2 pont, 6.2 gólpassz átlag eddig), aki a Pánamerikai Játékokon szereplő amerikai válogatott tagja is volt a nyáron. Az idei meglepetésemberük, a magyar gyökerekkel rendelkező Monika Czinano (15.9 pont) és Makenzie Meyer (15.0 pont) felel mellette a pontokért. A edzőnőjük,  Lisa Bluder a meccs felvezetésében arra hívta fel a figyelmet, hogy nem kezdtek jól az utóbbi időben. Sokkal fókuszáltabbnak kell lenniük az első percektől.

A vasárnapi győzelem alkalmával az Ohio State szempontjából kiemelést érdemel az újoncok hozzájárulása is. Kierstan Bell karriercsúcsot szállított a 19 pontjával, de Jacy Sheldon is most már több, mint 10 olyan meccsnél tart, amikor kétszámjegyű pontot ért el. Az Ohio State beharangozója arra hívja fel a figyelmet, hogy az utolsó öt triplakísérlete jó volt. Maradva a tripláknál, ez a beharangozó világít rá arra is, hogy Rebeka Mikulasikova and Juhász Dorka ott van a konferenciában a hét legjobb tripladobó 190 cm feletti magas játékos között. Komoly erőfelmérő jön, ami így január második felében már igazán értékes visszajelzéseket adhat a szezon hajrájához közelítve.

Fotó: Twitter.com/OhioStateWBB

Hirdetés