Hirdetés
3x3

A bizonytalanság ellenére minőségi edzésmunkára törekszik a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Az olimpiai selejtezőre készülő 3×3-as válogatottunk a héten Szolnokon edzőtáborozik.

Károlyi Andrea és Jakab Máté 8 fős kerettel dolgozik Szolnokon. A világbajnoki ezüstérmes négyeshez, melyet Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia és Theodoreán Alexandra alkot, csatlakozott Bozóki Bettina, Katona Szidónia, Ruják Nóra, illetve Török Ágnes.

Jelenleg nagy a bizonytalanság a sportágban, miután a FIBA péntektől minden rendezvényét felfüggeszti, így nem lehet tudni azt sem, hogy a 3×3-as szakágban mikor kerül sor a 20 csapatos olimpiai selejtezőre, illetve április 24. és 26. között megrendezhető lesz-e a második selejtező, melynek helyszíne Budapest lenne.

Theodoreán Alexandra az M4 Sportnak nyilatkozva hangsúlyozta, minden nehézség ellenére igyekeznek a maximumot kihozni a rendelkezésre álló időszakból.

Hátráltat minket az, hogy nem tudjuk: melyik időszakra kell topformába kerülnünk. Még az áprilisi hatcsapatos selejtező, amely Budapesten lesz megrendezve, úgymond állja a helyét. Kérdés, hogy a közeljövőben milyen határozatok, döntések lesznek. Próbáljuk kihozni ebből a hétből a maximumot. Nehéz úgy, hogy nem tudjuk milyen időszakra számítsunk, de megpróbáljuk a legjobb munkát végezni.

– fogalmazott az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa.

A nemzetközi sportéletet teljesen átírták a koronavírus terjedésének megakadályozására irányuló kísérletek. Ennek ellenére az ötkarikás játékok előkészületei javában tartanak. A NOB még mindig elkötelezett a rendezés mellett. Csütörtökön gyújtották meg az olimpiai lángot, míg a kosárlabda sportágat nézve kijelölésre kerültek a Tokióban közreműködő játékvezetők, akik között a 3×3-as szakágban számítanak Tóth Cecília közreműködésére.

Medgyessy Dóra, az Aluinvent DVTK játékosa az olimpiai szereplés érzelmi oldalát emelte ki.

Ezt a 3×3-at én az eleje óta elkezdtem és minden nyáron részt vettem Világ – vagy Európa-bajnokságon. Sokat jelentene az olimpiai részvétel.  Nem tagadom, hogy nem a fiatal játékosok közé tartozom. Remélem van bennem néhány év, de azért a sportolóknak az, hogy lehet esélyük kijutni az olimpiára, mindent felülír.

Hirdetés