Hirdetés
Archivum

A BK Handicap Brno nyerte a Cseh Kupát:

:

Hirdetés

Az egykori Euroliga-gyõztes nagy klub jogutódja a BK Handicap Brno nyerte a Cseh Kupát. A vasárnap és hétfõn rendezett négyes döntõ során a két brnói klub jutott a fináléba, ahol a BK Handicap Brno 88-81-re verte a KP Brno alakulatát.

Ahogy azt a beharangozónkban is kiemeltük, a Cseh Kupa küzdelmeiben nem vesz részt a cseh mezõny toronymagasan legerõsebb csapata az USK Praha. Ennek megfelelõen a többi gárda elõtt is megnyílt az út egy trófea megszerzéséhez.

A vasárnapi elõdöntõk alkalmával két nagy különbségû mérkõzést rendeztek. A KP Brno a Slavia Praha együttesét 101-77-re gyõzte le, míg a késõbbi gyõztes BK Handicap Brno a Trutnov alakulatánál bizonyult jobbnak 86-59 arányban.

A hétfõ esti döntõ párosításában összejött a brnói városi derbi, így remek hangulatban dobták fel a labdát. A szoros elsõ negyed után a második etapban a Handicap Brno került elõnybe, 16 ponttal is vezettek. A félidõben pedig 51-43 állt az eredményjelzõn. A harmadik negyedben a KP Brno felzárkózott, sõt a záró szakasz elején egy ponttal elõrébb jártak. A hajrát azonban jobban bírta a Handicap Brno és 88-81-es sikerrel szerezte meg a trófeát.

A döntõ MVP-je Jana Hausknechtová (BK Handicap Brno) lett, aki 26 ponttal vette ki a részét csapata sikerébõl. A sportágban nagy veteránnak számító Jan Bobrovsky ügyvezetése alatt álló, de már Viktor Pru¹a személyében egy fiatal vezetõedzõt is foglalkoztató klub, az anyagi lehetõségei meggyengülése óta most nyert elõször trófeát.

Hirdetés