Hirdetés
Magyarország

A BKG a negyedik negyedben hagyta állva a Ceglédet a nyeretlenek rangadóján

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós - VBW CEKK Cegléd 70-53 (13-19, 18-16, 21-13, 18-5)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 6. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Kovács Nimród, dr. Németh Patrik, Jankovics Viktor Zsolt (Domokos Lőrinc)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Aldazabal 13/3, Mullings 9, Zsámár P. 3/3, Marotta 14/6, Baltkojiene 24/12. Csere: Rozmán 4, Koch 3/3, Takács, Bajzáth.

VBW CEKK Cegléd: Czank 5/3, Farkas 2, Szerelem-Kobolák 5/3, Rakita 9/3, Barnai 6. Csere: Horváth, Vincze 5/3, Nagy R., Szirony 8/6, Viszmeg 3, Andi, Kovács 10.

Fotó: Varga János

Hirdetés

A Tippmix Női NB I. A 6. fordulójában a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós 70-53-ra verte a VBW CEKK Ceglédet.

Óriási tét mellett dobták fel a labdát a BKG-CEKK találkozón. Két nyeretlen alakulat találkozott, így az első győzelmükért küzdöttek a felek. Ezen felül minden józan számítás azt mutatja, hogy a győztes megőrzi esélyét az alapszakasz első felénél a legjobb nyolc közé kerülésre és ezzel a Magyar Kupa negyeddöntőre. A vesztesnek viszont erre innentől óriási bravúrra lesz szüksége. Az összecsapást Rakita Lili és Chloe Marotta kosárváltása vezette fel. Az első szakaszban szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Sokáig három pontnál nagyobb különbség nem is alakult ki. A hajrá a Ceglédnek sikerült jobban: 14-13 után Barnai Judie és Szirony Dorina találataival 19-13-ra szakadtak el a vendégek. A második negyednek is erről az állásról futottak neki a csapatok. Itt is megvillant Szirony Dorina, amikor az újabb triplája célt ért, már 22-14-re ment a CEKK. A folytatásban Vincze Nikolett is hármast értékesített, majd betalált Kovács Kitti, így 27-16-nál 11 pont választotta el a csapatokat.

Kifejezetten jó ritmusban volt a Cegléd, míg a BKG kereste a játékát. A legnagyobb differenciát 29-17-nél rögzíthettük. Végül Chloe Marotta és Zsámár Panna tripláival vett új lendületet a házigazda. 31-25-nél időt is kértek a vendégek, de amikor Santa Baltkojiene triplája is célt ért, 33-29-nél már teljesen nyílt volt a csata. Ez a négypontos különbség maradt a félidőre is. 20 perc után 35-31-re vezetett a Cegléd. A hazaiaknál a 10 pontos Santa Baltkojiene, míg a CEKK-nél a 7 egységnél járó Rakita Lili volt a legeredményesebb. A harmadik etapot éppen ezen két játékos kosárváltása vezette fel. Sokáig pontszegény szakaszt láthattunk, de már egyre inkábba BKG akarata érvényesült. A játékrész feléhez közelítve Solanch Aldazabal hármasa után 39-38-nál mindössze egy pont választotta el a csapatokat. Nem sokat kellett várni és 40-39-nél vezetett is a házigazda.

A BKG 39-33 után végül 16-2-es sorozatot mutatott be amivel 49-41-re alakította az eredményt. A CEKK igyekezett meccsben maradni. Kovács Kitti indította a vendégek felzárkózását, majd Czank Tímea és Barnai Judie következett. 49-48-nál újra teljesen nyílt volt a meccs. A harmadik szakaszt azonban Santa Baltkojiene triplája zárta és ezzel megállította riválisa felzárkózását a BKG. Lélektani oldalról is fordulópont lehetett ez a pillanat. Az utolsó 10 percnek 52-48-ról futottak neki a csapatok és itt már nem volt kérdés a győztes kiléte. A BKG 15-2-es futással végleg állva hagyta riválisát. A különbség Chloe Marotta duplája után 60-50-nél érte el a 10 pontot. Ekkor is időt kért a CEKK, majd a nagy futás végén 67-50-nél is. Ezt követően Viszmeg Mira két büntetője törte meg a ceglédi kosárcsendet, de erre azonnal válaszolt Chloe Marotta egy triplával. A BKG végül 70-53-ra diadalmaskodott és ezzel idei első sikerét ünnepelhette.

 

Hirdetés