Hirdetés
Magyarország

A BKG PRIMA Akadémia az első döntős a Hepp Kupában

MTK-TFSE - BKG PRIMA Akadémia 38-57 (10-12, 17-16, 5-15, 6-14)

Hepp Kupa elődöntő
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Drenyovszki D. , Dr. Szalóki B., Zahorán K. (Téczely T.)

MTK-TFSE: Dúl P., Benke 8/6, Miháczi, Munkácsi 2, Király 9/9. Csere: Sólyom 8/6, Szeli 2, Szeitl, Hanti, Dömötör 3/3, Burján, Karlócai 6.

BKG PRIMA Akadémia: Suppán 14/6, Raus 11/9, Davis 2, Nyulasi 4, Aldazabal 19. CSere: Bodnár, Kenyeres, Pál 3, Varga, Lakatos 4.

Hirdetés

A Szekszárdon zajló TARR női Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa első elődöntőjében a BKG PRIMA Akadémia 57-38-ra legyőzte az MTK-TFSE csapatát.

Az ANB Piros csoportját veretlenül vezető BKG PRIMA Akadémia az első percekben lépéselőnybe került. Camesha Davis, Aldazabal Laura és Suppán Anna találataival 8-0-ra léptek el. Hat perc játék után Király Andrea triplája jelentette az MTK-TFSE első pontját, majd Dömötör Petra is betalált távolról. Játékba lendült a fővárosi gárda, így az első szakasz végére 12-10-re felzárkóztak. A második negyed elején a vezetést is átvette az MTK-TFSE. Benke Sára triplája után 15-13-ra módosult az állás. Innentől fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A második negyedben kifejezetten kemény, küzdős mérkőzést láthattunk. A védekezés dominált, míg a támadásokat tekintve egy-egy szép távoli dobást emelhetünk ki. Például a játékrész közepéről Raus Vivien és Király Andrea hárompontosait. Az MTK-TFSE 21-20-as vezetése után a félidőig 12 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát elérő Aldazabal Laura villanásaival 8-0-s futást csinált a BKG. A jelentősebb előnyét azonban nem tudta megtartani. A fővárosiak 28-27-re felzárkóztak a szünetig. A harmadik negyed újabb fordulatot hozott, BKG 6-0-val indított, így 34-27-nél újra megugrott a differencia a felek között.

Összességében a harmadik etapra sem változott a játék képe. Jellemzően a BKG járt előrébb, a legnagyobb különbség 9 pont volt, de a döntő futást nem tudta bevinni. Amikor Raus Vivien hármasával 37-29-re módosult az állás, Király Andrea azonnal válaszolt szintén távolról, így újra visszajött az MTK-TFSE. A harmadik negyed hajrájában Raus ismét betalált távolról, majd Suppán duplájával 43-32-re ment a BKG. Innen futottak neki a csapatok a záró szakasznak és azóta már tudjuk, hogy ezek a villanások a mérkőzést elődöntő sorozat felvezetései voltak. Több, mint nyolc percen át mindössze egy büntetőt értékesített a negyedik negyedben az MTK-TFSE. Ez idő alatt 55-33-ra ellépett a BKG PRIMA Akadémia, mely a második félidőben végig fölényben játszva megérdemelt vívta ki a fináléba kerülést.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés