Hirdetés
Magyarország

A BKG PRIMA Akadémia szezonértékelője sok kérdőjellel a feljutás kapcsán:

:

Hirdetés

A DunaMédia műsorában egy minden részletre kiterjedő, átfogó beszélgetést láthattunk Gedei Tiborral, a BKG PRIMA Akadémia vezetőedzőjével. A szigetszentmiklósi gárda 19 győzelemmel veretlenül vezette az ANB Piros csoportját, amikor az MKOSZ befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as bajnokságokat. Az összeállítás középpontjában a természetesen a jövőre vonatkozó lehetőségek álltak.

“Annyira bizonytalan, hogy a bajnokságot tudnák-e folytatni az idei évadban és annyi kérdés vetődött volna fel, hogy talán ez volt a legegyszerűbb, legcélravezetőbb és a legköltséghatékonyabb döntés. Annyi külföldi játékos játszik itt, ha ez most elhózódik két-három hónapra, akkor felmerül, hogy mit csináljanak, hogyan tudnák adott esetben a karantént megoldani és természetesen haza szerettek volna menni, hogy családjukkal töltsék ez a nehéz időszakot.”

– értékelte a bajnokságok lezárását Gedei Tibor, aki hangsúlyozta: sok kérdés merül fel, melyeket a megjelent szövetségi közlemény nem tisztáz.

Kommunikációs anomália áll fent. Az szerepelt a közleményben, hogy a bajnokságokat a jelenlegi állás alapján zárják le és ez alapján, mi vezetjük a másodosztályt, de bajnokot nem hirdettek. A környező országokban nem ez történt, ott bajnokot hirdettek. Nyilván, ha bajnokot hirdetnek, akkor kiesőt is hirdetni kell és ez is egy nehéz döntés. Főleg a női bajnokságban, ahol a két utolsó csapat egy győzelemre volt egymástól. Nem tartottam volna igazságosnak, ha nem kapják meg az esélyt arra, hogy bizonyítsák: az A-csoportban a helyük, annak ellenére, hogy az utolsó helyeken állnak.

A BKG PRIMA Akadémia az ANB Piros csoportjának listavezetőjeként feljutó helyen tudhatott magáénak.

“Sajnos nem lett kimondva, hogy mi feljutottunk ezzel az eredménnyel. Az nem látszik kívülről, hogy milyen csalódottság van bennem és milyen csalódottság van a játékosaimban. Ha csak annyit említek, hogy zokogva hívtak fel a játékosaim. Ez egy hároméves koncepciónak volt a gyümölcse. Idén érett be az a tudatos szakmai munka, építkezés, ami napi szintű elfoglaltság volt télen-nyáron, holtszezonban. Eszméletlen sok áldozat van benne és várjuk azt, hogy milyen döntés fog születni, mert a szándéknyilatkozatot leadtuk.” – fogalmazott a szakvezető, hozzátéve, hogy a klub célja az élvonalbeli szereplés.

Az MKOSZ felé jeleztük, hogy elfogadjuk a döntést. Sőt támogatjuk, hogy egyetlen csapatot sem büntetnek ebben a vis maior helyzetben, viszont mi készen állunk az A-csoportra. A pályán bizonyítottuk, hogy mi igenis tudunk A-csoportos szinten kosárlabdázni. Veretlenül vezetjük a “B” ligát. A legnagyobb riválisokat idegenben nagy különbséggel tudtuk megverni. Az motivált minket minden mérkőzés előtt, hogy a sorsunk a saját kezünkben legyen. Ezt hangsúlyoztam az első perctől fogva, hogy ne egy meccsen dőljön el a feljutás. Ne körbeverések során, a többi csapat eredményétől függetlenül, ne legyen szükség számolgatásra. Sikerült ezt elérni.

Gedei Tibor szerint a létszámbővítés oldhatja fel az ellentmondásokat.

A megoldás nagyon egyszerű, csak ki kell bővíteni a létszámot. Az eredeti versenykiírás a női bajnokságban is 14 csapatra van elkészítve. Nyilván azt tudomásuk kell vennünk, hogy magát a pillanatot nem kaphatjuk meg, arról senki nem tehet. Tehát azt a pillanatot, amikor a munka gyümölcse beérik és realizálódik, hogy feljutottunk. Az a másodperc, amikor tudatosul, hogy ezért a sikerért dolgoztunk. Ez nem fog megvalósulni és ezt el is engedtük, ez nem a szövetségen múlik. Az, hogy jövőre A-csoportban lehessünk és a városunkat egy látványsportágban a legmagasabb szinten képviselhessük, az most már nem a mi kezünkben van. Az nagyon fáj nekünk.

A teljes beszélgetés a BKG PRIMA Akadémia szezonjának értékelésével az alábbiakban látható:

Fotó: bkgakademia.hu

Hirdetés