Hirdetés
Magyarország

A BKG-PRIMA Szigetszentmiklós ellen folytatja szereplését a TFSE-MTK:

:

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés

Szombaton 18 órától a TFSE-MTK vendége a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós csapata lesz a bajnokság 9. fordulójában. Magyar Biankát, a TFSE-MTK vezetőedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

A találkozóra meglepetéssel készül a kilátogatóknak a TFSE-MTK, ugyanis a csapat újdonsült szponzora, a Jaromír 68′ sörbisztró frissen csapolt sört biztosít a jó hangulat megalapozása érdekében! A mérkőzésre való belépés ingyenes, de érvényes védettségi igazolványhoz kötött. A mérkőzésen maszk viselése kötelező.

November 27., szombat 
18:00 TFSE-MTK – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Praksch Péter Árpád, dr. Németh Patrik (Téczely Tamás)

A TFSE-MTK múlt héten a Ludovika Arénában szerepelt, ahol 62-64-re múlta felül a Ludovika-FCSM Csata együttesét.

“Nagyon szépen dolgoztak a lányok – mind a felkészülés során, mind pedig a mérkőzésen – és már az elejétől kezdve úgy éreztem, magabiztosak vagyunk és végig hittük a győzelemben. Abban látom a győzelem kulcsát, hogy a két legfontosabb dolgot, amit védekezésben megbeszéltünk, azt megcsinálta a csapat. Tartották magukat a game plan-hez és többnyire fókuszáltak voltak. Egy igazi csapatmunka volt a Csata elleni győzelem, ez pedig elsősorban a jó védekezésünknek volt köszönhető.

Nem ebből a győzelemből szeretnénk építkezni, mi abban hiszünk, hogy az a kemény munka, amit minden egyes héten elvégzünk, az meg fogja hozni a gyümölcsét. Ez a filozófiánk és mi erre szeretnénk építkezni.” – értékelt Magyar Bianka vezetőedző a Ludovika-FCSM Csata elleni találkozót.

A TFSE-MTK csapatából számos fiatal magyar kimagasló teljesítményt nyújtott. Dúl Panka 35 percet töltött a pályán, ez idő alatt pedig 22 pontig, 6 lepattanóig és 3 gólpasszig jutott. A magas poszton játszó Király Andrea is extra mutatókat produkált, hiszen 11 dobott egységet jegyzett fel neve mellé, amiből 9 pontot triplákból szerzett.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

“Dúl Panka lényegében idén öregedett ki az U20-as korosztályból – még mindig csak 21 éves – ennek ellenére csapatunk egyik meghatározó játékosa. Ezt én egy nagyon nagy dolognak tartom. Panka mind támadásban, mind pedig védekezésben remek munkát végez, és ez a Csata ellen is megmutatkozott. Természetesen van még hová fejlődnie, hiszen fiatal, de ezért mindent meg is tesz, nagyon eltökélten és alázatosan dolgozik nap, mint nap.

Király Andi még mindig az U20-as szabály alatt játszó játékosok közé tartozik. Türelmesnek kell vele lenni és az alap dolgokat kell nála továbbfejleszteni és megkövetelni. Próbáljuk azt elérni, hogy védekezésben is előre tudjon lépni. Azt gondolom, hogy a Csata ellen már láthattuk, illetve megmutatta, hogy nem csak támadásban, de az alsó poszton védő szerepkörben is lehet rá számítani. Fontos, hogy céltudatos maradjon és ellentmondást nem tűrően dolgozzon és ezáltal fejlődjön tovább az edzéseken!

Kettejükhöz csatlakozik még Baa Dominika és Burján Laura is fiatalként, nekünk pedig az az elsődleges célunk, hogy belőlük jó játékosokat neveljünk az élvonalba. Ezekkel a lányokkal öröm dolgozni, és az a legfontosabb, hogy a koncentráció, illetve a rendszeresség és a játék iránti szenvedély ne lankadjon náluk. Minden nap keményebben kell dolgoznunk, mint előzőleg, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég a jövőben.”

A TFSE-MTK együttese jelenleg egy olyan ötmeccses szakaszban van, ahol közvetlen ellenfelekkel találkoznak. A BKG-PRIMA Szigetszentmiklós elleni találkozó lesz a harmadik ilyen “állomás”.

“Szeretnénk szombaton hazai pályán megszerezni a negyedik győzelmünket. A klubvezetés meglepetéssel is készül, megállapodott a Jaromir étteremmel, ami azt jelenti, hogy a hazai mérkőzések során ingyen cseh csapolt sörök fogják várni a szurkolókat. Én abban bízom, hogy minél több néző fog kilátogatni a meccseinkre és szurkolni fog nekünk. Nagyon reméljük, hogy jó hangulat lesz.

A BKG ellen én egy nagyon kemény meccsre számítok szombaton, hiszen tudjuk azt, hogy az újonc csapatok mindenhova úgy mennek, hogy nincsen rajtuk semmilyen nyomás, ezáltal pedig nagyon lendületesek. Nagyon meg kell dolgoznunk majd a győzelemért. Ami a legfontosabb, hogy fegyelmezettek legyünk védekezésben és támadásban és az együttműködés legmagasabb fokán végezzük a feladatainkat!”

Hirdetés