Hirdetés
Magyarország

A BKG vendége lesz a TFSE-MTK:

:

Fotó: Borhi Mihály / TFSE-MTK

Hirdetés

Vasárnap 18 órától a BKG PRIMA Szigetszentmiklós otthonában lép pályára a TFSE-MTK. Magyar Bianka, vezetőedzővel beszélgettünk a mérkőzésre történő felkészülésről.

Február 27., vasárnap
18:00 BKG PRIMA Szigetszentmiklós – TFSE-MTK
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Ádám József, Balog György Attila (Bogárdi János)

A TFSE-MTK múlt héten a Killik László Női Magyar Kupa negyeddöntőjében 80-35-ös vereséget szenvedett a Sopron Basket gárdájától.

„Csalódottak voltunk, nem elsősorban a vereség, hanem a mutatott játék miatt.” – kezdte visszatekintését Magyar Bianka. „Átgázolt rajtunk a Sopron, erősen kezdtek a kupán és állva hagytak minket. A legfőbb probléma a támadásunk volt, ami a puha védekezésünknek köszönhetően teljesen ritmustalanná vált és szinte csak a rossz megoldásokat választottunk. Pénteken hazaértünk a kupáról, szombaton délelőtt videóelemzéssel és edzéssel folytattuk a munkát. A vereséggel már nem foglalkozunk többet, kielemeztük és a héten a hibáink kijavításán dolgoztunk.”

Magyar Bianka kiemelte, hogy a mérkőzés elemzése kapcsán ketté kell választani a TFSE-MTK saját hibáit és azokat, melyek a tudáskülönbségből fakadtak.

„Fontos, hogy reálisan értékeljük mi edzők is a mérkőzést. Pontosan találjuk meg, hogy mi az, amit valóban elrontottunk és mi az, ami a két csapat közötti tudáskülönbség miatt nem sikerült. Tanulni kell belőle, de helyén kell kezelni a vereséget, nem szabad beleragadni, előre kell tekinteni. Azt gondolom, hogy nem voltunk fókuszáltak, nem tudtunk olyan magas hőfokon égni, ahogy kellett volna egy ilyen szintű csapat ellen. A hét első felében a támadásainkkal foglalkoztunk és szerda óta már a BKG-n volt a fókusz.” – mondta a TFSE-MTK vezetőedzője.

Fotó: Borhi Mihály / TFSE-MTK

Január 22. és február 27. között mindössze a Sopron Basket elleni Magyar Kupa negyeddöntője volt a TFSE-nek. Ez a hosszú szünet komoly kihívás elé állítja a játékosokat és a szakmai stábot.

„A Sopron ellen egy mini-alapozásból mentünk és bízunk benne, hogy ez meg fog térülni a következő négy meccsen. Nehéz napok vannak mögöttünk, fontos, hogy visszarázódjunk a ritmusba. Remélem, hogy ez vasárnap sikerülni fog.” – mondta Magyar Bianka, akit arról is kérdeztünk, hogy a hátralévő négy meccsre (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós, Vasas Akadémia, Ludovika-FCSM Csata, ELTE BEAC Újbuda) lehet-e egy hasonló lelki állapotot és sorozatot kitűzni, mint télen, amikor ugyanezen együttesekkel találkoztak az alapszakasz első körében.

„Nem így fogtuk meg. Négy meccsünk van, abból az első idegenben, a többi hazai pályán. Most csak a BKG-n van a fókusz, ahogy előbb is mondtam. Arra törekszünk, hogy a hibáinkat kijavítsuk és mindent kiadjunk magunkból. Minden alkalmat megpróbáltunk kihasználni, hogy javuljunk.” – tette hozzá Magyar Bianka.

Ebben a kiélezett versenyfutásban az első rivális a BKG. A szigetszentmiklósi együttes az idei évben két győzelmet szerzett, az ELTE-BEAC Újbudát és idegenben közvetlen riválisát a PINKK Pécsi 424-et múlta felül. Több magasabban rangsorolt gárdát is megszorongatott, de a januári időszakban nem jött ki a lépés a csapatnak. A TFSE-MTK és a BKG november 27-én találkozott a fővárosban, akkor 83-69-es hazai siker született.

„A BKG sok arcát tudja mutatni, főleg hazai pályán, ahol szorongattak meg nagycsapatokat is. Kiszámíthatatlanok ilyen szempontból. Nekünk fontos, hogy ne a BKG hibáiból éljünk és ne abból tudjunk eredményesek lenni, hanem végig kézben tartsuk a mérkőzést és nálunk legyen a kezdeményezés.” – hangsúlyozta Magyar Bianka, akit arra kértünk: foglalja össze, hogy mire hívta fel a játékosai figyelmét.

„Sierra Campisano a ligában a pontdobók között az élmezőnyben van és a csapat motorjának számít. Rendkívül sokoldalú játékosról van szó, aki kívül-belül veszélyes a gyűrűre. Mellette Angyal Barbara és Sofija Zivaljevics a csapat húzóemberei. Fontos, hogy a BKG ne kapja el a ritmust és ne tudjanak könnyű kosarakat szerezni. Nekünk végig koncentráltnak, alázatosnak és higgadtnak kell maradni és a legjobb döntéseket kiválasztani.” – mondta a TFSE-MTK vezetőedzője, Magyar Bianka.

Fotó: Makó Éva / MTK

Hirdetés