Hirdetés
Archivum

A Bourges csapatával vív negyeddöntõt a Sopron Basket:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, szerdán este lezárult a nõi kosárlabda Euroliga 2018/2019-es kiírásának alapszakasza. Kialakult a negyeddöntõk párosítása.

Az A-csoport végeredménye

A B-csoport végeredménye

Az Euroliga alapszakaszában két csoportban 16 csapat mérte össze az erejét. A csoportok elsõ négy-négy helyezettje jutott a sorozat negyeddöntõjébe. Itt az egyik fél második gyõzelméig tartó párharcokban keresztbe játszanak az együttesek. A csoportok ötödik és hatodik helyezettjei pedig az Európa Kupába kerültek.

 
A Sopron Basket a B-csoport második helyén zárt, ami azt jelenti, hogy az A-csoport harmadik helyezettjével mérkõzik a Final Four-ba kerülésért. Ez a Bourges Basket gárdája lett, mellyel 2009-ben már vívott egy hasonló ütközetet a magyar együttes. Akkor a pályaelõny a franciáknál volt, de máig emlékezetes küzdelemben a Sopron kivívta a továbbjutást és ezzel fennállása során elõször bejutott a négyes döntõbe.

Ezúttal a pályaelõny a magyar csapatnál lesz. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc elsõ összecsapását Sopronban rendezik március 5-én, kedden. A második mérkõzésre kerül sor Bourges városában március 8-án, pénteken. Szükség esetében pedig a sorsdöntõ harmadik meccset március 12-én, szerdán bonyolítanák le Sopronban.

A negyeddöntõk párosításai
UMMC Jekatyerinburg – TTT Riga
Sopron Basket – Bourges Basket
ZVVZ USK Praha – Fenerbahce
Dinamo Kurszk – CCC Polkowice

Az elõl álló csapatok rendelkeznek a pályaelõnnyel.

Az Európa Kupában a Nagyezsda Orenburg, a Famila Schio, a Salamanca és a Carolo Basket folytatja. A második számú kupasorozatban a legjobb nyolc mezõnye csütörtökön az esti órákban válik teljessé. Ezt követõen pénteken sorsolással döntik el, hogy milyen párosításokban folytatódik a küzdelem.

Hirdetés