Hirdetés
Archivum

A Bourges és a Charleville-Mézières vívja a Francia Kupa döntõjét április végén:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton egy-egy elõdöntõ mérkõzést rendeztek a Francia Kupában. Április 21-én a párizsi fináléban a Tango Bourges Basket és a Charleville-Mézières Carolo Basket csap össze.

Franciaországban nem rendeznek a kupában négyes vagy nyolcas döntõt. A helyi szövetség jellemzõen április végén Párizsban tart egy nagyszabású rendezvényt, mely során a nõi és a férfi finálét bonyolítják le. Az elõdöntõk egy mérkõzésen, az alacsonyabban rangsorolt csapatok otthonában dõltek el.

A pénteki elõdöntõben a Bourges 63-44-re gyõzte le a Villeneuve d’Ascq csapatát. Meglepõen egyoldalú találkozó volt. Már az elsõ 10 perc végén 22-8-ra vezetett a Bourges. A 38-24-es félidõ után a harmadik negyedben 10 pontra felzárkózott a Villeneuve d’Ascq, de érdemben nem tudtak közelebb kerülni. A záró szakaszban hat percig nem szerzett mezõnykosarat a Villeneuve d’Ascq és ez idõ alatt a Bourges 17 egységre növelte a különbséget, ami végleg eldöntötte a meccset. Marine Johannès 21 ponttal bizonyult a gyõztes csapat legeredményesebbjének.

A szombati elõdöntõben a Charleville-Mézières a Lattes-Montpellier-t verte 72-63-ra. A félidõben még 36-31-re vezetett a Lattes Montpellier. Az elõnyüket harmadik etapban is õrizték. Az utolsó 10 percnek 49-45-rõl vágtak neki a csapatok. Ebben a periódusban a Lattes Montpellier 57-50-es vezetése után kezdte meg a felzárkózást a Charleville-Mézières. Végül 60-60 után egy 12-0-s futással fordították a maguk javára a találkozót. A gyõztes csapatban a 25 egységig jutó Kaleena Mosqueda-Lewis remekelt.

A Bourges fennállása 13. kupadöntõjére készül, eddig hétszer hódították el a trófeát. A Charleville-Mézières tavaly játszotta fennállása elsõ fináléját.

Hirdetés