Hirdetés
Archivum

A Bourges gyõzelemmel hangolt a soproni vendégszereplésre:

:

Hirdetés

A hétvégén a francia élvonal 13. fordulóját rendezték. Az élcsapatok kivétel nélkül gyõzelmet ünnepelhettek.

Szerdán az Euroligában Sopronba látogató Bourges a francia bajnokságban eddig várakozáson felül szereplõ Tarbes alakulatát fogadta és gyõzte le 71-58-ra. A Bourges már az elsõ negyedtõl kézben tartotta a meccset, de nagy különbséggel nem tudta leszakítani riválisát. A bourges-i keretben Valériane Ayayi 20, míg Alexia Chartereau 17 pontot ért el.

A Villeneuve d’Ascq 57-52-es gyõzelmet aratott a Lattes Montpellier otthonában. A két csapat között végig kiélezett küzdelem zajlott. Az utolsó három percbe érkezve még csak 48-47-re vezetett a lille-i gárda. A keretükben a 15 pontos Laetitia Kamba lett a legeredményesebb.

A Charleville-Mézières Carolo Basket óriási izgalmak közepette 75-74-es gyõzelmet aratott a Hainaut Basket otthonában. A két csapat között az egész meccsen nem alakult ki nagy különbség. Az utolsó percbe érkezve 72-72 után Amel Bouderra triplájával 75-72-es elõnyre tett szert a Carolo Basket. Az utolsó percben ugyan négy büntetõt is dobhattak a hazaiak, de ebbõl kettõ kimaradt. Így alakult ki a végeredmény. A gyõztes csapatból Clarissa Dos Santos dupla-dupláját (21 pont, 16 lepattanó) kell kiemelni.

A Basket Landes együttesének nem volt nehéz dolga. A 19 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát elérõ Queralt Casas vezérletével 64-50-re verték a Nice-t.

Eredmények
Lyon – Mondeville 73-62
Roche Vendée – Nantes Rezé 79-54
Lattes Montpellier – Villeneuve d’Ascq 52-57
Nice – Basket Landes 50-64
Bourges – Tarbes 71-58
Hainaut Basket – Charleville-Mézières 74-75

Tabella

Hirdetés