Hirdetés
Magyarország

A bourges-i Euroliga szereplés után is kitűnőre vizsgázott a Sopron a FIBA szakírójánál:

:

Hirdetés

A decemberi tornákhoz hasonlóan a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) szakírója Paul Nielsen az Euroliga buborék második teljes játékhetének tapasztalatait is összegezte, illetve osztályozta a csapatok teljesítményét. A Sopron Basket a bourges-i szereplés után is A+, azaz csillagos ötös osztályzatot kapott.

“Abszolút lenyűgöző.” – fogalmaz a FIBA szakírója rövid indoklásában, melyben kiemeli: teljesen megérdemelt az A+ osztályzat, mivel a Sopron veretlenül fejezte be az alapszakaszt. Paul Nielsen arról ír, hogy Jelena Brooks és Gabby Williams óriási hatással voltak a csapat játékára. Emellett méltatja Gáspár Dávidot és a keret többi tagjának teljesítményét. Csodálatosként írja le az eddigi menetelést, melyben még több lehet, mivel folytatódik a küzdelem, hogy az elmúlt négy szezont tekintve harmadszor is Final Four-ba jusson a Sopron.

A Sopron csoportjából a Galatasaray “A”, azaz ötös, a Bourges “B+”, azaz négyes fölé, míg a Basket Landes “D”, azaz kettes osztályzatot kapott. Érdekesség, hogy a Sopron Basket mellett a decemberi tornákhoz hasonlóan mindössze egy csapat, a Perfumerias Avenida Salamanca kapott csillagos ötöst.

A teljes összeállítás az alábbiakban érhető el:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés