Hirdetés
Archivum

A Bourges kiütötte a Mondeville-t:

:

Hirdetés

Három naposra nyújtották Franciaországban a bajnokság negyedik fordulóját, mely ismét két EuroLigás csapat rangadóját hozta. Ezúttal a Bourges és a Mondeville csapott össze. A találkozó csak nevében volt rangadó. Pierre Vincent gárdája Jennifer Digbeau remek játékának köszönhetõen fölényes gyõzelmet aratott. A harmadik EuroLigás alakulat, a Tarbes a Calais-t verte 10 ponttal.

A Mondeville otthonában lépett pályára a Bourges a Francia Bajnokság negyedik fordulójának legjobban várt összecsapásán. Az elmúlt héten az EuroLigában diadalmaskodó két csapat mérkõzése nem váltotta be a hozzáfûzött reményeket, egy negyed után 13 ponttal, 7-20-ra vezetett a Bourges. A szünetre ugyan 8 pontra faragta a hátrányát a hazai együttes, de reális gyõzelmi esélyeik egy percig nem voltak.

A harmadik negyedben olyan védekezést mutatott be Pierre Vincent hölgykoszorúja, amire nem volt válasza Hervé Coudray tanítványainak. Ebben a szakaszban a Mondeville 8 pontot dobott, miközben 25-öt kaptak. Ilyen elõzmények után a negyedik etap már csak formalitás volt. Állandósult a 20 pont feletti különbség, a vége 53-77 lett. A gyõztes csapatból a 16 pontig jutó Jennifer Digbeau emelkedett ki, de Burgrova, Kaltsidou és Salagnac is 10 pont felett termelt.

A harmadik EuroLigás alakulat, a Tarbes a Calais vendége volt. A találkozón már egy negyed után 8 pontos elõnyre tett szert a Tarbes. A harmadik negyedben ugyan felzárkózott a házigazda, de fordítani nem tudtak. A vége 67-77 lett.


Eredmények

Mondeville – Bourges 53-77
Calais – Tarbes 67-77
Lattes Montpellier – Arras 58-47
Hainaut Basket – Toulouse 74-47
Charleville-Mézières – Aix-en-Provence 70-56
Challes-les-Eaux – Basket Landes 69-50
Villeneuve d’Ascq – Nantes Rezé 55-60

Hirdetés