Hirdetés
Archivum

A Bourges lett a bronzérmes az Euroligában:

:

Hirdetés

Vasárnap délben rendezték a nõi kosárlabda Euroliga bronzmérkõzését Jekatyerinburgban. A Bourges a negyedik negyedben hagyta állva a francia csapat kiváló védekezésétõl elfáradó Kassát. Az idei évadban így a Bourges zárt a harmadik helyen az Euroligában, de a Kassa így is klubtörténeti sikert ért el.


Bourges – Good Angels Kosice 65-57 (7-19, 19-8, 16-13, 23-17)

Legjobb dobók:

Bourges: Dumerc 24, Bernies 10,

Ndongue 10
Kassa: Quigley 18, Lacy 11, Pierson 10, Krivacevic 8

Örök közhely, hogy a bronzmeccs a csalódott csapatok csatája, ezúttal azonban errõl szó sem volt. A Bourges és a Kassa is messze várakozáson felül szerepelt a sorozatban. Úgy nézett ki, hogy a Kassának maradt több muníciója a záró napra. 6-5 után egy 13-2-es szériával zárták le az elsõ negyedet és ezzel 19-7-es elõnyre tettek szert.

A Bourges védekezésén átrohant a szlovák bajnok, de a második etapra rendezték a soraikat Dumercék. A Kassa 3 és fél percig nem talált be és ez idõ alatt 19-14-re zárkózott fel a Bourges. A kassaiak nem találták a ritmust és a félidõ hajrájában 23-23-nál már utol is érte riválisát a francia gárda. A nagyszünet elõtt Lacy és Quigley volt eredményes, így 20 perc után 27-26-ra ment a Kassa. Az elsõ félidõben a Kassa 36%-al, a Bourges 26%-al dobott. A szlovák együttes azonban egyetlen triplát sem értékesített.

A harmadik negyed elején óriási kérdés volt, hogy melyik gárda dobóformája javul fel. A Bourges lett valamivel pontosabb. Egy kiegyenlített negyed végén 42-40-es elõnyre tettek szert. A negyedik negyedben 47-45-ös gall elõnynél egy 14-3-as szériát csinált a Bourges. A Kassa három sikeres büntetõt jegyzett, mezõnykosarat közel 9 percig nem dobtak. Dumercék teljesen felõrölték ellenfelüket és megérdemelten lettek bronzérmesek.

A Kassa az utolsó találkozóra felõrlõdött. Elsõsorban mentálisan fogyott el a szlovák együttes, melynek a Bourges fojtogató védekezése megpecsételte sorsát. Allie Quigley 34 perc alatt 18 pontot és 8 lepattanót jegyzett, míg Krivacevic Tijana 20 perc alatt 8 pontot és 6 lepattanót hozott össze.
 

Hirdetés