Hirdetés
Európa

A Bourges lett a harmadik a Sopron Euroliga csoportjában:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárultak az Euroliga D-csoportjának küzdelmei. Tét nélküli mérkőzésen a Bourges 92-62-re legyőzte az Basket Landes csapatát és ezzel megszerezte a harmadik helyet a csoportban. Egy korszak lezárult, Celine Dumerc utolsó mérkőzését vívta a sorozatban.

Nagyon sokat kivett a Landes csapatából a hét, mely során kétszer a Galatasaray együttesével és egyszer a Sopronnal mérkőztek. Már az első negyedben kétszámjegyű hátrányba kerültek. A Bourges is hasonló programot teljesített, mégis lényegesen jobban mozogtak és 10 perc után 27-16-ra, a félidőben 48-28-ra vezettek.

Ugyan nem volt tétje a találkozónak, de a szép búcsú érdekében mindent megtett a házigazda. Hasonlóan nagy ritmusban pörgették a második félidőt is. A legnagyobb előnyük 37 pont volt. A győztes kiléte egy pillanatig nem lehetett kérdés. Az utolsó másodpercekben Celine Dumerc indításból szerzett pontja zárta a találkozót, így a búcsúzó klasszis, aki jelenleg a Landes játékosa, de legnagyobb sikereit Bourges-ban érte el, stílszerűen zárta utolsó Euroliga mérkőzését.

A Bourges-nál Isabelle Yacoubou nem lépett pályára, Elin Eldebrink 19, Iliana Rupert 18 pontot jegyzett. A Landes legeredményesebbje a 11 pontos Aby Gaye lett.

Eredmény

Bourges Basket – Basket Landes 92-62 (27-16, 21-12, 22-15, 22-19)

Statisztika ITT

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés