Hirdetés
Archivum

A Bourges megszorongatta a Valenciát:

:

Hirdetés

Három és fél negyeden át tartotta magát a Bourges a Valencia ellen. A spanyolok Katie Douglas vezetésével a mérkõzés utolsó 5 percében léptek el riválisuktól. Natalia Hejkova csapata végül 5 ponttal diadalmaskodott és így készülhet a nagy rivális Salamanca elleni EuroLiga elõdöntõre.

A Bourges az elsõ meccsen összességében sima vereséget szenvedett, így a franciák célja nem lehetett más, mint hogy hazai pályán tartsák a lépést a jobb erõkbõl álló ellenfelükkel. A Sopronnak az elsõ körben már sikerült az a bravúr, hogy egy sima valenciai összecsapás után péntekre talpra álljon. Most nem úgy indult a mérkõzés, hogy a Bourges követi a soproniak példáját. A spanyolok nagyon bekezdtek és 10 perc alatt 11 pontos elõnyre tettek szert, miközben a gallok összesen 7 pontot szereztek egy negyed alatt.

A mérkõzés menete a második negyedben sem változott, a játékrész felénél már 14-28-ra vezetett a Valencia. A Bourgesnak azonban innen még sikerült felállnia, amihez kellett az is, hogy a szünetig hátralévõ 5 percben a spanyolok szinte minden dobásukat elrontsák. A galloknak a párharcban ez volt a legjobb 5 percük, 14-28-ról egy 13-4-es futással 27-32-re hozták a félidõt, ami az elsõ 15 perc alapján maga volt a csoda. A francia csapatból ismét Joens villogott.

A harmadik negyed elején a spanyolok ismét elléptek, 27-37-re is vezettek, de a Bourges szívósan tapadt. A franciák küzdõszellemét jól mutatja, hogy a negyed végére 42-42-nél egyenlítettek. A hazaiak ismét fantasztikus munkát végeztek Brunson semlegesítésével, a center ezúttal mezõnybõl 13-ból mindössze 3-at dobott be.

A negyedik negyed elején Burgrova büntetõje után 45-44-nél már a Bourges járt elõrébb. Innen azonban a Valencia egy 11-2-es futást csinált, amivel 47-55-re elhúztak. A hazaiak próbáltak kapaszkodni, de 49-57-nél Douglas triplát szerzett, aminek köszönhetõen immár 11 pontosra nõtt a különbség. Eldõlni látszott a csata, amikor Joens sorozatban szerzett 5 pontot és 56-60-ra feljött Pierre Vincent csapata. Ekkor már csak 1 perc volt vissza a találkozóból, de a feléledõ hazai reményeket Palau egy triplával összetörte. A Valencia végül 58-63 arányban diadalmaskodott idegenben és ezzel bejutott a Final Fourba.

A Valencia legjobbja Katie Douglas volt, aki 24 pontja mellé ezúttal 9 lepattanót is szedett. A franciáknál a 20 pontos Joens és a 16 pontos Ndongue teljesítményét kell kiemelni.


Eredmény

Bourges Basket – Ros Casares 58-63 (7-18, 20-14, 15-12, 16-19)
A két gyõzelemig tartó párharc végeredménye 2-0 a Valencia javára.


Statisztika

Hirdetés