Hirdetés
Archivum

A Bourges nyerte az EuroLigások rangadóját:

:

Hirdetés

Kiélezett csatában 59-55 arányban nyert a Bourges a Tarbes ellen a francia bajnokság 7. fordulójának rangadóján. A harmadik EuroLigás, a Mondeville szintén 55-59-re diadalmaskodott az Aix-en-Provence otthonában.

A veretlenek csatáján, a Bourges-Tarbes rangadó elsõ félidejében Pierre Vincent alakulata 7 pontos elõnyre tett szert és úgy nézett ki, hogy a harmadik negyedben el is dõlhet a csata. A harmadik szakaszban azonban nem leszakadt, hanem felzárkózott a Tarbes és a negyedik etapnak mindössze 43-39-es Bourges vezetéssel mentek neki a csapatok.

A záró játékrészben az egyenlítés közelébe kerültek Alain Jardel tanítványai, de a végjátékban érvényesült a hazai együttes nagyobb rutinja. A vége 59-55 lett. A Bourges gárdájából Catherine Joens bizonyult a legeredményesebbnek.

A Pécs csoportellenfele, a Mondeville az Aix-en-Provence otthonában lépett pályára. Herve Coudray lányai 10 perc alatt 5 pontos elõnyre tettek szert, melyet aztán végig meg is õriztek. Az 55-59-re megnyert mérkõzésen a Mondeville-bõl a 16 pontos Lanea Williams volt a legeredményesebb.

Eredmények

Toulouse – Challes-les-Eaux 55-77
Aix-en-Provence – Mondeville 55-59
Lattes Montpellier – Charleville-Mézières 57-51
Hainaut Basket – Villeneuve d’Ascq 66-51
Bourges – Tarbes 59-55
Nantes Rezé – Basket Landes 66-60
Arras – Calais 70-61

Hirdetés