Hirdetés
Archivum

A Bourges rangadót nyert, a Villeneuve d’Ascq váratlan veresége:

:

Hirdetés

A hétvégén Franciaországban az elsõ fordulókból két bajnoki mérkõzést pótoltak. Ezen felül a helyi kupasorozat nyolcaddöntõit játszották le. Összefoglaló.

Kezdjük a bajnoki mérkõzésekkel. Az Euroligás rangadón a Bourges 73-68-ra verte a Carolo Basket gárdáját. A fordulatos találkozón a félidõben 44-30-ra ment a Bourges. A harmadik negyed végére azonban 56-53-ra fordított a Carolo Basket. A záró szakaszban az utolsó 5 percbe fordulva 66-66 után hagyta állva riválisát a címvédõ. Marine Johannes 20 ponttal vezette gyõzelemre a csapatát.

Az Aluinvent DVTK-tól vereséget szenvedõ Nantes kisebb meglepetésre 74-69-re legyõzte a Villeneuve d’Ascq alakulatát. Ez volt a nantes-i gárda elsõ sikere idén a bajnokságban. A mérkõzésbõl 5 perc volt hátra, amikor 67-57-re még a Villeneuve d’Ascq vezetett. Innen azonban a Nantes 17-2-es sorozattal zárta le a meccset. A keretükben a 17 pontos Shaqwedia Wallace lett a legeredményesebb.

A Francia Kupa nyolcaddöntõit nézve ki kell emelni, hogy a Mondeville és a Landerneau is másodosztályú riválistól szenvedett vereséget. A sorozatba késõbb becsatlakozó kiemelt élcsapatokhoz a hétvégi eredmények után a Reims, a Chartres, a Calais, a Roche Vendée és a Montbrison érkezik.

Eredmények
Tango Bourges Basket – Flammes Carolo Basket 73-68
Nantes Reze – Villeneuve d’Ascq 74-69

Francia Kupa nyolcaddöntõk
Reims – Mondeville 68-57
Chartres – Landerneau 77-73
La Tronche-Meylan – Calais 80-85
Roche Vendée – Hainaut Basket 73-70
Montbrison – Aulnoye 70-67

A bajnoki tabella

Hirdetés