Hirdetés
Európa

A Bourges vendégei lesznek Yvonne Turnerék:

:

Hirdetés

Szerdán hat találkozóra kerül sor az Euroliga 7. fordulójában. Yvonne Turner csapata a Nagyezsda Orenburg a Bourges vendége lesz.

Felemás szezont fut az Orenburg, mely bravúrok nélkül, de a verhető csapatok ellen hatékony játékkal szinte nem hibázva halad céljai elérése felé. A bajnokságban már alulmaradtak a Jekatyerinburgtól és a Kurszktól, ahogy az Euroliga csoportkörben is megtették ezt az USK Prahával és a Jekatyerinburggal szemben. Ugyanakkor nemzetközi porondon a másik négy riválisukat (Cukurova, Reyer Venezia, TTT Riga, Castors Braine) felül tudták múlni. A Bourges alakulatával vannak versenyfutásban a két kiemelkedő erő mögötti harmadik helyért az A-csoportban. Ha Yvonne Turnerék nyerni tudnának Franciaországban, az komoly lépéselőnyt hozna számukra. Különösen úgy, hogy a Bourges egy vereséggel többel rendelkezik.

A múlt héten a Riga elleni siker során nem mutatott igazán jó dobóformát az Orenburg, elveszítették a lepattanócsatát és sok pontot kaptak indításból. Ugyankkor mutatkozott egy szakasza a meccsnek, amikor a védekezés nagyon összeállt – 19 eladott labdába kényszerítették bele a Rigát – és egy-két egyéni villanás is a helyén volt. A Noginszk ellen a nagy tudáskülönbség miatt a dobások pontosságában és a palánk alatti csatában is előre tudott lépni az Orenburg. Ebből a vasárnapi fellépésből messzemenő következtetést nem szabad levonni. Ugyanakkor a 24 gólpassz és a 16 szerzett labda azt mutatja, hogy egyre olajozottabb gépezetként működnek. Az ellenfelüknek – a kellemetlen védekezésük hatására is – 27 eladott labdája volt. Ugyanezeket az erényeket mutatva Bourges-ban is lehet esély. Különösen annak fényében, hogy a riválisai eladott labdái után átlagban 25 pontot szerez az orosz gárda az Euroligában.

Yvonne Turner hat forduló után a teljesítmény-index átlagot tekintve 16-os értékkel csapata legjobbja. Válogatottunk honosítottja 16.3 pontot, 3.5 lepattanót és 3.2 gólpasszt jegyez mérkőzéseként. Átlagban 48.1%-al (6.3/13.2) értékesíti kísérleteit mezőnyből.

Fotó: orenbasket.ru

Hirdetés