Hirdetés
Archivum

A Bourgesnak sem volt fegyvere Douglas ellen:

:

Hirdetés

Hiába a Bourges világklasszis védekezése, Katie Douglas ismét tarthatatlannak bizonyult. A Valencia klasszisa 27 pontot szerzett a negyeddöntõ elsõ meccsén és ezzel csapata biztos gyõzelmet ünnepelhetett.

A Valencia – Bourges párharc legfõbb kérdése abban állt, hogy a gallok legendás védekezése mire megy az egyik legjobb támadó potenciállal rendelkezõ európai együttes ellen. A válasz felemás, egy azonban biztos, a Valencia behúzta a gyõzelmet.

Pontszegény negyeddel indult a találkozó. Közel 2 és fél percig egyáltalán nem találtak gyûrûbe a csapatok és 10 perc játék után is csak 14-8 állt az eredményjelzõn. Ekkor úgy nézett ki, hogy a Bourges akarata érvényesül és tudják lassítani a játékot, illetve hibára kényszerítik ellenfelüket. Ez a tétel azonban a második negyed felére megdõlt. Ahogy azt a Sopron ellen is láthattuk, megrázta magát Douglas, bevágott pár triplát és pillanatok alatt 27-12 volt az állás. Ekkora úgy tûnt, hogy a fontos a kérdések el is dõltek. A szünetre 34-20-as állás mellett vonultak a csapatok.

A Bourges annak ellenére, hogy nagy hátrányban volt, büszke lehetett palánk alatti védekezésére. A Miyem-Ndongue duó tanítani való módon semlegesítette Brunsont. Jól mutatja az amerikai center teljesítményét, hogy a mérkõzés végére 14 mezõnykísérletébõl mindössze 2 talált utat a gyûrûbe és ha nem dobhat hét büntetõt, bizony nagyon csúfos statisztika is lehetett volna ebbõl.

A Valencia szakmai stábja azonban nemcsak Brunson teljesítménye miatt foghatta a fejét, a harmadik negyed elején a szintén zseniálisan dobó Joens vezetésével 36-32-re jöttek fel a vendégek. A Bourges-nak ez volt a legnagyobb fellángolása, a folytatásban visszaállt a 6-8 pontos differencia.

A negyedik negyed 47-41-rõl indult. Ekkor egy 11-0-s rohammal immár tényleg eldöntötte a mérkõzés sorsát a Valencia. Érdekesség, hogy ebbõl a nagy futásból a pad végérõl beugró Sonja Reis vette ki leginkább a részét, 6 pontot szerzett zsinórban. Az utolsó 2 percben a hazaiak már visszavettek, a Bourges pedig sikeres távoli dobásokkal faragott a hátrányán, így alakult ki a 65-58-as végeredmény.

A spanyoloknál a 27 pontos Douglas emelkedett ki, míg a másik oldalon Joens jutott 18 pontig.

Eredmény

Ros Casares Valencia – Bourges Basket 65-58 (14-8, 20-12, 13-21, 18-17)

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Ros Casares Valencia javára.

Statisztika

Hirdetés