Hirdetés
Nagyvilág

A brazil aranygeneráció legnagyobb sikere:

:

Hirdetés

A FIBA klasszikus sorozatában az 1994-es világbajnoki döntő is terítékre került. Ezen Brazília 96-87-re legyőzte Kínát, így fennállása első és egyetlen világbajnoki címét ünnepelhette.

Az 1994-es világbajnokság manapság sokat szerepelt a hírekben, mivel azt a seregszemlét is Ausztrália rendezte, melynek 2022-re a közelmúltban ítélte oda a házigazda jogot a FIBA. Igazi tűzijátékot hozott az a világbajnokság, ahol négy közel azonos képességű válogatott szállt harcba az érmekért. Azóta sem volt ennyire nyitott tornája a női szakágnak.

Az elődöntőben Brazília 110-107-re verte az Egyesült Államokat. Az ikonikus egyéniségnek számító Hortência Marcari 32 pontjával. Kína pedig egy hasonlóan drámai meccsen 66-65-re múlta felül Ausztráliát. Így érkezett el a döntő, ahol a brazilok a félidőig felépített 9 pontos előnyüket óriási küzdelemben megőrizve 96-87 arányban bizonyultak jobbnak Kínánál. Hortência Marcari 27, Janeth Arcain 20 egységig jutott.

A MVP-t az ezüstérmes csapatból választották, miután a kínai Zheng Haixia korszakos teljesítményt nyújtva 26.4 pontot és 13.1 lepattanót átlagolt a tornán.

Hirdetés