Hirdetés
Európa

A brit csapatok is megkezdik:

:

Hirdetés

Pénteken elrajtoltak a női kosaras küzdelmek Nagy-Britanniában. A WBBL Trophy mérkőzésein mind a 12 csapat bemutatkozik.

A brit mezőnyre itthonról is nagyobb rálátásunk van. A Sevenoaks Suns az elmúlt évadban veretlenül lett bajnok és idén is a csapatukat erősíti Fritz Judit. A tavalyi keret döntően együtt maradt és bár erősödtek a riválisok, de minden sorozatban esélyes lesz a Suns.

Az Oaklands Wolves együttesében Boros Dorka és Fülöp Kata szereplését követhetjük. Tavaly a Wolves nagy hajrával bejutott a rájátszásba. A klub egyetemi társintézményéhez pedig újabb tehetséges fiatalok érkeztek, így megmaradhat az eddigi versenyképesség.

Nagy-Britanniának nagy előnye, hogy a felsőfokú tanulmányaikhoz sokan választják célországként, így több tehetség is amellett dönt, hogy az egyetem kiegészítéseként WBBL csapatban szerepel.  A Manchester Mystics például a Clube Uniao Sportiva erőcsatárát Sara Djassi-t alkalmazza ilyen formában. A BA London Lions az U20-as B-divíziós aranyérmes bolgár gárda egyik legjobbját Viktoria Ivanovát, illetve egy olasz tehetséget Lorenza Prosperot tudhatja a keretében.

Az élmezőnyt tekintve a tavalyi döntős Leicester Riders megtartotta az alapcsapatot, melyet Kate Oliver, Brea Elmore, Jen Ashton és Chloe Compton alkot. Visszatér Olaszországból Christina Gaskin és egy kis netball kitérő után Ella Clark. A Sheffield Hatters három jegyzettebb brit játékos, egy portugál válogatot (Rosinha Rosario), illetve két amerikai légiós Asha Thomas és Kayla Thigpen szerződtetésével erősített.

Hirdetés