Hirdetés
Archivum

A brit kapitány szerint a magyarok minden poszton erõsek:

:

Hirdetés

Chema Buceta brit szövetségi kapitány szerint minden poszton erõs a magyar válogatott, amellyel csapata összecsap csütörtökön a szerb-lett rendezésû nõi kosárlabda Európa-bajnokság belgrádi negyeddöntõjében.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Matusz Endre, az MTI különtudósítója jelenti Belgrádból

“Határ Bernadett személyében a magyaroknak van egy olyan játékosuk, amilyen nincs a többieknek, õrá nyilván fel kell készülnünk” – mondta az MTI-nek a spanyol szakember szerdán a 208 centis magyar centerrõl. “Csakhogy az ellenfélnek rajta kívül is van még sok jó játékosa, és úgy látom, hogy a magyarok minden poszton erõsek” – tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy a britek elsõ Eb-negyeddöntõjükre készülnek, a 62 éves szakvezetõ közölte:
“Ez óriási siker, amelynek a kulcsa egyértelmûen a csapatjáték és az alázat, ezt tapasztaltam a selejtezõsorozatban és itt az Eb-n is. Nincs csodafegyverünk, jó játékosaink vannak, és mindenki pozitívan áll hozzá a feladatokhoz” – jelentette ki.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

“Mindenképpen szoros meccsre számítok, a hagyományok a magyarok mellett szólnak, de itt most nem a hagyományok számítanak” – vélekedett Chema Buceta, aki korábban hét évig irányította hazája válogatottját, majd három éven át bolgár kapitány volt, mielõtt 2015-ben leült a brit kispadra.

A nisi C csoportot megnyerõ magyarok közvetlenül a legjobb nyolc közé jutottak az Eb-n, míg a B jelû kvartettben második britek hétfõn a montenegróiakat búcsúztatták a rigai nyolcaddöntõben. A kosártörténelem elsõ magyar-brit mérkõzése csütörtökön 12.30 órakor kezdõdik a Beograd Arenában.

Az Eb elsõ hat helyezettje jut ki az olimpiai selejtezõtornára.

Hirdetés