Hirdetés
Archivum

A Brno nagy elõnyben, a Pöstyén-Minszk párharc döntetlen az EWBL negyeddöntõjében:

:

Hirdetés

Két negyeddöntõ párharc kezdetét vette az EWBL sorozatban. A Zabiny Brno váratlanul nagy elõnybe került a svéd A3 Umea Basket gárdájával szemben, míg a Pöstyén-Minszk párharc döntetlen az elsõ felvonás után.

A Zabiny Brno 97-63-ra kiütötte az A3 Umea Basket gárdáját, így a kuparendszerû párharcban a svédországi visszavágó elõtt behozhatatlannak látszó elõnyre tett szert. A cseh gárda már az elsõ félidõben 19 pontos vezetést épített fel. A svédek a folytatásban sem tudták zárkózni. Még a 33-22-es negyedik negyedben is növelte a differenciát a Brno, melynek keretében Katerina Zohnova 23, Petra Zaplatova 21 pontot ért el. A visszavágót február 13-án rendezik.

A Piestanske Cajky és a Tsmoki-Minszk párharcában a pöstyéni mérkõzés 55-55-ös döntetlent hozott. Rendkívül hullámzó találkozó volt, melyet a minszkiek 13-0-val kezdtek és az akkor megszerzett elõnyüket igyekeztek taktikusan menedzselni. Ez nem sikerült. A negyedik negyed elején 49-41-nél már a Pöstyén támadt 10 pontos vezetésért. A lehetõséggel õk sem éltek. A hajrában újra felzárkózott a Minszk és így végül a kosárlabdában szokatlan, de egy kuparendszerû párharcban szabályok engedte 55-55-ös döntetlen született. A visszavágót Minszkben február 13-án rendezik.

A másik két negyeddöntõt tekintve a Rostov-Don-SFEDU – Lulea Basket párharc meccseit február 10-én és 21-én bonyolítják le. Megállapodás született a TTT Riga és az Olimpia Grodno negyeddöntõjérõl. A rigaiak Euroliga kötelezettsége okozta a versenynaptárbeli ütközést. Végül a Grodno – segítve lényegesen nagyobb célokért küzdõ riválisa munkáját – sportszerûen feladta pályaválasztói jogát, így a csapatok a lett fõvárosban február 27-én és 28-án lejátsszák a két találkozót.

Hirdetés