Hirdetés
Archivum

A bronzéremért játszhat a magyar válogatott az U17-es Világbajnokságon:

:

Hirdetés

Szombaton került sor a minszki U17-es leány kosárlabda Világbajnokság elõdöntõire. A magyar válogatott az erõviszonyoknak megfelelõen 84-39-re alulmaradt az Egyesült Államokkal szemben. A vasárnap 17 órától megrendezésre kerülõ bronzmeccsen Ausztrália lesz az ellenfél.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A japánok elleni emlékezetes csata után készülhetett válogatottunk az elõdöntõre, ahol a mezõnybõl kiemelkedõ Egyesült Államok volt az ellenfél. A mérkõzés elsõ találatát Angyal Barbara szerezte, majd Dombai Réka még 4-4-re módosította az állást. A szorosabb elsõ percek után gyorsan került fölénybe riválisunk. Az elsõ negyed végén Angyal Barbara triplából volt eredményes, amivel kialakult a 30-10-es eredmény. A statisztika annak megfelelõen alakult, amit az amerikaiak mérkõzésein szoktunk látni. Már ekkor 10 eladott labdába kényszerítették bele a mieinket és indításokból született 14 pontjuk. A lepattanócsatában 15-8-ra vezettek. A második negyed kiegyenlítettebb játékot hozott. Kevesebb eladott labdánk volt, mindössze négy, így többször tudott felépített támadásokat vezetni a magyar csapat. Végül ezt a 10 percet 15-12-re nyerték az amerikaiak, így a félidõben 45-22-re mentek.

A harmadik negyedek hagyományosan az egyik legerõsebbek az amerikai válogatottnál. Ekkor általában még tudnak egy szintet lépni a csapataik, amelyekkel végleg lezárják a mérkõzéseiket. Ezúttal is ez történt. Extrán dobtak, a 16 mezõnykísérletükbõl 10 sikeresnek bizonyult ebben a 10 percben. A magyar csapat távoli dobásokkal igyekezett a lépést tartani, Dombai Réka két triplát is értékesített. A játékrész végén 70-29-es eredményt rögzíthettünk. A záró szakaszban már nem változott a mérkõzés képe. Ez a 10 perc ismét valamivel kiegyenlítettebb mederben haladt: 14-10-re hozták az amerikaiak, amivel kialakult a 84-39-es végeredmény. A magyar lányok becsülettel küzdöttek, de a sportág erõviszonyainak megfelelõ eredmény született. Egy sokáig emlékezetes torna lezárásaként vasárnap Ausztrália ellen a bronzérem lesz a tét. Ahogy arról már beszámoltunk, az elsõ elõdöntõben az ausztrálok 15 pontos félidei elõnyük után 68-58-as vereséget szenvedtek Franciaországtól.

Eredmény

Magyarország – USA 39-84 (10-30, 12-15, 7-25, 10-14)

Statisztika


 

Hirdetés