Hirdetés
Archivum

A bronzéremért játszhat a Sopron az Euroligában:

:

Hirdetés

Hõsieset küzdött a Sopron Basket az Euroliga elõdöntõjében, de végül alulmaradt az UMMC Jekatyerinburggal szemben. A bronzéremért játszhat vasárnap Roberto Iniguez együttese.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Zsúfolt ház és extázis. Fantasztikus hangulat uralkodott a Novomatic Arénában már fél órával a Jekatyerinburg – Sopron elõdöntõ kezdete elõtt. Bár nem telt el két perc és 7-0-ra elléptek az oroszok, de az elsõ negyed második fele álomszerû kosárlabdát hozott. 14-7-es jekatyerinburgi vezetés után 17-3-as sorozatot produkáltak Roberto Iniguez tanítványai. Jó távoli dobásokkal, Turner 10 és Zahui 8 pontjával végül 24-17-re mentek a mieink 10 perc játékot követõen. A második negyedben a 9 pontot is elérte a differencia. Ez volt a csúcs, ezt követõen 28-22-ig õrizte 6 pont körüli elõnyét a Sopron, majd fokozatosan a Jekatyerinburg vette át az irányítást. Elsõsorban védekezésben rendezte a sorokat Miguel Mendez gárdája. Sokkal kevesebb üres dobóhelyzethez jutott a magyar bajnok. Ehhez jöttek Alba Torrens és Kayla McBride extra villanásai. A félidõt viszont jó érzésekkel zárhattuk, hiszen a dudaszó pillanatában betalált Candice Dupree és ezzel 42-39-re feljött a Sopron.

A félidei statisztikát figyelve ki kell emelni, hogy 22-17-re vezetett a lepattanókban a Sopron. A közel 50%-os mezõnymutató mellett ez alapozta meg a szoros eredményt. A harmadik negyedet Vandersloot triplája vezette fel. Tovább szigorítottak védekezésükön az oroszok és erre építve növelték elõnyüket. Roberto Iniguez négy perc játék után 51-41-es jekatyerinburgi vezetésnél kért idõt. Mindössze egy mezõnykosaruk volt ekkor a mieinknek. Jót tett az idõkérés, érezhetõen megnyugodott a meccs a rohanós percek után. A különbség 10 egység környékén állt be, ami abból a szempontból tûnt soknak, hogy mindössze három mezõnykosarat jegyzett végül a harmadik negyedben a Sopron. A záró szakasznak 60-46-ról futottak neki a csapatok. Ebben a periódusban már nem forgott a jekatyerinburgi siker. Hõsiesen küzdött a Sopron és az utolsó 5 percbe fordulva még 68-55-nél is akadt labdájuk ahhoz a mieinknek, hogy közelebb kerüljenek. A folytatásban már nem volt mód erre. A különbség a 20 pontot is elérte. Felejthetetlen szezonnak egy nagyon emlékezetes estéje lett így is az elõdöntõ. A közönség vastapssal köszönte meg a teljesítményt! Egymást követõen második évben van Európa négy legjobbja között a Sopron.

A bronzmérkõzésen vasárnap 17 óra 30 perctõl az USK Praha lesz az ellenfél.

Eredmény

UMMC Jekatyerinburg – Sopron Basket 81-59 (17-24, 25-15, 15, 18-7, 21-13)

Statisztika


Hirdetés