Hirdetés
Utánpótlás

A bronzérmes U16-os válogatottat köszöntötték:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk, szombaton a késő esti órákban lezárult a spanyolországi San Fernandóban rendezett FIBA U16 Women’s European Challenger torna.

A magyar válogatott a záró napon 53-39-re alulmaradt a házigazda Spanyolországgal szemben és ezzel a harmadik helyet szerezte meg. A tornát a spanyolok nyerték, amivel sikeresen kvalifikáltak a jövő évi debreceni U17-es világbajnokságra.

Az utolsó mérkőzést követően megtartották a torna eredményhirdetését. A magyar válogatott 3 győzelemmel és 2 vereséggel zárt.  A teljesítmény-indexet tekintve Toman Petra (19.4), Rátkai Eszter (11.8) és Strausz Edina (10.0) átlagolták a legjobb értéket. A szerzett pontok átlagát tekintve Toman Petra 17.2-vel lett a mieink legjobbja. A lepattanók rangsorában Strausz Edina áll az élen 7.8-as átlaggal, míg a gólpasszokban Rátkai Eszter az első 3.6-os átlaggal.

Fotó: FIBA.Basketball

A torna MVP-jének a szerb válogatottból Marija Avlijas-t válaszották. A teljesítmény-index átlaga 14.8-as lett. 25.2 pontot, 10.6 lepattanót jegyzett mérkőzésenként.

Fotó: FIBA.Basketball

Az aranyérmes Spanyolország:

Fotó: FIBA.Basketball

Az ezüstérmes Szerbia:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés