Hirdetés
Archivum

A Buducnost Bemax az Adria Liga gyõztese 2018-ban:

:

Hirdetés

A hétvégén Podgorica adott otthont az Adria Liga négyes döntõnek. A trófeát a Buducnost Bemax hódította el.

Fotó: waba-league.com/Gojko Kusic

Fotó: waba-league.com/Gojko Kusic

Az elõdöntõk nem hoztak meglepetést. A mezõnyt uraló két csapat, a Cinkarna Celje és a Buducnost Bemax vívta ki a fináléba kerülést. A Celje 77-55-re ütötte ki a Crvena Zvezdát egy olyan mérkõzésen, ahol már a félidõben 15 pont volt a differencia a felek között. A másik ágon a Buducnost Bemax 74-67-re múlta felül a bolgár Montana 2003 alakulatát. Csalóka a szorosabb eredmény, miután a bolgárok az utolsó percekben a hazaiak cseréi ellen faragtak a hátrányukon.

A fináléban a várt nagy csata alakult ki. A két gárda 30 percen át fej-fej mellett haladt. Az 51-48-ról induló záró szakaszban a Buducnost 65-55-nél 10 pontos elõnyre tett szert. A Celje azonban nagy hajrával 3 egységre felzárkózott, az utolsó fél percben pedig támadt az egyenlítésért. Végül 71-68-as sikert ünnepelhetett Buducnost Bemax és ezzel elhódította a trófeát. A bronzérmet a Montana 2003 szerezte meg.

Magyar kötõdésként ki kell emelni, hogy a Buducnost Bemax gárdáját erõsíti idén a PEAC-nál is hosszabb idõt töltõ Sanja Orozovic. A négyes döntõben ugyan kevesebb lehetõséget kapott, az Adria Liga teljes szezonját nézve viszont 11.3 pont, 5.1 lepattanó és 1.9 gólpassz átlaggal segítette csapatát. A Final Four MVP-je Bo¾ica Mujoviæ (Buduænost Bemax) lett.

Fotó: waba-league.com/Gojko Kusic

Hirdetés