Hirdetés
Archivum

A bukaresti Európa-bajnokságra készül a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Szeptember 2. és 4. között Bukarest ad otthont a 3×3-as Európa-bajnokságnak. A magyar válogatott az elmúlt hétvégén kezdte meg a felkészülést a tornára.

A magyar válogatott, mely ezúttal is a Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Suppán Anna, Süle Krisztina, Szabó Bettina, Szabó Petra, Theodoreán Alexandra, Tóth Cecília összeállításban készül, a bukaresti kontinenstornán az A-csoportba nyert besorolást, ahol a házigazda Románia és Belgium lesznek az ellenfelek. A szervezõk a napokban a torna programját is nyilvánosságra hozták. Ebbõl kiderül, hogy szeptember 2-án a magyar lányok a nyitómeccset játsszák, az elõzetes tervek alapján helyi idõ szerint 17 órától. Ezt követõen pedig az elsõ nap zárómeccse is a miénk lesz, szintén helyi idõ szerint 21 óra 20 perctõl.

Az Európa-bajnokság elsõ napján az „A” és a „B” csoport játssza le a mérkõzéseit, míg szombaton a „C” és a „D” csoport következik. Ez azt jelenti, hogy a mieink számára ekkor szünnap lesz. Amennyiben az “A” jelû trió elsõ két helyén végez a magyar válogatott és így sikerül bejutni az egyenes kieséses szakaszba, akkor vasárnap délután kell ismét pályára lépni.

Az Európa-bajnoki mezõny felkészülését meghatározza, hogy a három selejtezõtornát megelõzõ idõszakkal ellentétben, augusztus végén mindenhol zajlik már a munka a klubokban. Ennek megfelelõen nem tudnak annyit együtt lenni a válogatottak, mint a nyár elején. A magyar csapat a múlt héten szombaton kezdte meg a felkészülést és Budapesten egy tornán pályára léptek a lányok. Errõl is kérdeztük a szövetségi kapitányt Károlyi Andreát.

„Szombaton elkezdtük a rövidke kis felkészülésünket a szeptemberi, Bukarestben megrendezésre kerülõ Európa Bajnokságra. Négycsapatos tornán vettünk részt Budapesten. A hosszú kihagyás után ez a torna tökéletesen megfelelt arra, hogy a lányok újra megszokják a játékot és egymást. Jó volt ismét megtapasztalni, hogy a lányok mennyire élvezik ezt a játékot és egymás társaságát!” – árulta el a lapunknak Károlyi Andrea, aki azt is hozzátette, hogy még egy torna szerepel a programban.

„Vasárnap Debrecenben lesz a második és egyben utolsó tornánk az EB elõtt. Sajnos most nem tudunk annyit és úgy készülni, mint tettük azt az andorrai EB selejtezõ elõtt. Mivel már a klubok is elkezdték a felkészüléseket, ezért nehézkesebb összehívni a lányokat, de próbálunk kompromisszumot kötni a csapatokkal, és a lehetõ legkevésbé zavarni az ottani munkát, de megteremteni a lehetõséget a közös gyakorlásra. Az EB már sokkal nagyobb falat, mint amilyen a selejtezõ volt, de biztosak vagyunk benne, hogy a lányok ismét kihozzák magukból a maximumot!”
 

Hirdetés