Hirdetés
Magyarország

A Cadi La Seu ellen zárja idei Európa Kupa szereplését a PEAC:

:

Hirdetés

Szerdán este 20 órától a Cadi La Seu ellen lejátssza utolsó mérkőzését a 2019/2020-as évadban az Európa Kupában a PEAC-Pécs.

A találkozó az eredetileg kiírtnál két órával később kezdődik. Azonos időben rendezik a Basket Landes – Aluinvent DVTK összecsapással. Az esélyegyenlőségi elvek figyelembe vételével döntött így a FIBA, miután a Cadi La Seu az előbb említett két gárdával még versenyfutásban van a továbbjutásért. Ráadásul a szerzett és kapott pontok aránya sem mindegy. Még az sem kizárt, hogy ez a négyes adja az egyik legjobb csoport harmadikat. A PEAC szempontjából már nincs tétje ennek az estének, de a szép búcsú és a következő feladatokra való felkészülés miatt bőven találhatnak motivációt a pécsiek.

A PEAC a bajnoki szezon legnagyobb meglepetését okozva verte a Sopront vasárnap este. Várhatóan ugyanabban a felállásban játszanak a pécsiek: Bintou Diémé-Marizy nélkül, de Szabó Fannival és Wentzel Nórával a fedélzeten. Meszlényi Róbert együttesének nem lehet más a célja, mint azt a pozitív hullámot, ami a Cegléd és a Sopron legyőzésével megjelent, kihasználni és megtartani. A Sopron elleni siker alkalmával a remek lepattanózás, illetve a harmadik negyed kiemelkedő dobóformája döntött. Cierra Bravard a legutóbbi bajnokin és korábban a Cadi La Seu otthonában is a legeredményesebbnek bizonyult. A vasárnap azonban többen is felzárkóztak mellé: Udodenko, Szabó és Gámes-Sarok. Talán ez a legfontosabb a PEAC szempontjából, egy ilyen siker ugyanis egységben, önbizalomban rengeteg adhat.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés