Hirdetés
Magyarország

A Cadi La Seu otthonában szerepel az Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Az Európa Kupa második fordulójában szerdán 20 órától a Cadi La Seu otthonában lép pályára az Aluinvent DVTK.

Az Aluinvent DVTK magabiztos győzelemmel kezdte a szereplését idén az Európa Kupában. Cziczás László együttese még úgy is magabiztosan verte 75-47-re a PEAC-Pécset, hogy Shatori Walker-Kimbrough mellett Zele Dorina is hiányzott, a fókusz pedig kimondva is a ZTE NKK elleni idegenbeli bajnoki rangadón volt. A Cadi La Seu a Basket Landes otthonában szenvedett 65-60-as vereséget. Az első negyedben 23-7-re ellépett a francia gárda, de innen egyenlíteni is tudott a katalán alakulat. A hajrából azonban a hazaiak jöttek ki jobban.

Összességében a DVTK a sikeres Európa Kupa rajt mellett elégedett lehet az elmúlt hetekkel. A bajnokságban három közvetlen tavalyi üldözőjével mérkőzött. A győri vereség mellett a Szekszárd és a ZTE legyőzése kedvező pozícióban tartja a miskolci együttest a tabellán. “Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert mindenki, aki beszállt a játékba, nagyon komoly teljesítményt tudott hozzátenni. Több lábon álltunk és kritikus helyzetekben bárki előre tudott lépni főszereplővé, legyen az kezdő, vagy cserejátékos.”  – fogalmazott a zalaegerszegi siker után Cziczás László és ezen helyzetértékelésével nem is lehet vitatkozni. Bár Ziomara Morrison kiemelkedő számai kerültek a címlapokra, de a DVTK egyre érettebben tudja használni jó szerkezetű és mély keretét. Ez pedig Shatori Walker-Kimbrough visszatérésével is kiegészült a héten. A zalaegerszegi győzelem alkalmával a magabiztosan nyert lepattanócsata mellett a 23 gólpassz és a 9 szerzett labda mutatta, hogy támadásban és védekezésben is egységes a DVTK.

Fotó.DVTK.eu

Erre az egységre pedig a folytatásban is szükség lesz, hiszen a válogatott szünetig hátralévő három Európa Kupa mérkőzésen sok minden el fog dőlni. Kulcsfontosságú, hogy mennyire sikerül frissen tartani a keretet. Ebben a menetben ugyanis két idegenbeli találkozó (Cadi La Seu, PEAC) lesz és jövő héten a Landes miskolci vendégjátéka. Tavaly félbevágta a csoportkört a háromhetes megszakítás, idén viszont csak két meccs marad utána és így már november 7-én este pontosan fogjuk látni, hogy mely csapatnak milyenek az esélyei a folytatásban. Most a bajnokságban a Vasas és a Cegléd a következő rivális, így mellettük mutatkozik lehetőség az EK-ra való felkészülésre. A következő hetekben az eredmények mellett fontos feladat Shatori Walker-Kimbrough beépítése. Nyilván az amerikai játékosnak is kell idő a brutálisan megerőltető WNBA évad utáni regenerálódásra. Elsősorban mentálisan kell feltöltődnie egy ekkora sikert követően.

A Cadi La Seu tavaly a spanyol szezon legkellemesebb meglepetését szolgáltatta. Három év után vívták ki a négy közé jutást. Egységesen, szimpatikusan küzdő csapatuk jobb lehetőségekkel rendelkező gárdákat is megelőzött. Idén még nagyobb bravúr lenne a részükről, ha meg tudnák ismételni ezt a menetelést. A Girona, Salamanca, Valencia hármas mellé ugyanis nagyon sokan szeretnének odakerülni a legjobbakhoz. Például a Győrt fogadó Gernika, akik a hétvégén 66-43-ra ki is ütötték a Cadi La Seu-t. A tavalyi keretükből hatan távoztak és hatan érkeztek. A hatékony és összeszokott csapatjátékukat biztosító magjukat (Yurena Diaz, Ana María Palma, Ariadna Pujol, Irati Etxarri és Georgina Bahí) az elmúlt szezonban extrán egészítették az akkori légiósok. Idén is elmondható, hogy például a Landes otthonában a Valenciából elhozott Tinara Moore és a Ramat Asharon-tól szerződtetett Sydney Wiese voltak a legeredményesebbek. Egyelőre azonban nem látszódik az a minőség, ami tavaly megvolt. Nagy erőssége a csapatuknak, hogy a magas posztokon versenyképesek. A Landes és a Gernika ellen is több támadólepattanót szedtek riválisuknál. Franciaországban 32 pontot értek el festékből és 13-at második esélyből.

Összességében a DVTK bizakodva utazhat a találkozóra, de Spanyolországban pályára lépni soha nem egyszerű feladat. A bő keretet, a kulcsemberek támadó-potenciálját kihasználva nincs ok tartani ettől a túrától.

Hirdetés