Hirdetés
Magyarország

A Cadi La Seu-t fogadja az Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Szerdán 18 óra 30 perctől az Európa Kupa 5. fordulójában az Aluinvent DVTK a spanyol élvonalból a Cadi La Seu gárdáját fogadja.

Úgy érkezik el a válogatott szünet utáni első játéknap az Európa Kupában, hogy a francia Basket Landes négy győzelemmel veretlenül vezeti. a H-csoportot A Cadi La Seu és az Aluinvent DVTK 2 győzelemmel, illetve 2 vereséggel rendelkezik, míg a PEAC nyeretlenül sereghajtó. A csoportokból az első két helyezett és Konferenciánként a két legjobb harmadik jut tovább a rájátszásba. A szerdai összecsapás után a DVTK az utolsó körben a Landes vendége lesz, míg a Cadi La Seu Pécsre látogat. Ezek tehát a legfontosabb információk, melyek ezzel együtt azt is megmutatják, hogy óriási a tétje a szerdai összecsapásnak.

A két csapat októberi találkozása magyar szempontból rendkívül rossz emlékű. Ekkor szenvedett bokasérülést előbb Cyesha Goree, majd Ziomara Morrison. A kettőjük kiválását követően nem volt esélye az idegenbeli sikerre a DVTK-nak. Ugyanakkor a profi sportban nincsen “ha” és sportszerűen azt is el kell ismerni, hogy azon a 94-72-es eredményt hozó mérkőzésen a játék minden elemében jobbnak bizonyult a rivális. A találkozó előtt érkezett meg Shatori Walker-Kimbrough és egy kicsit megakadt az addig stabil gépezet miskolci oldalon. Sok kihagyás volt védekezésben, így a rivális a 64 mezőnykísérletéből 38-at értékesített. A 39-21-re elveszített lepattanócsata magával hozta, hogy a hazaiak 13 pontot értek el második esélyből, míg a DVTK egyet sem. A mieinknek emellett lett 14 eladott labdája. Ekkor nyilatkozta azt Cziczás László, hogy “Shatori visszatérésével új csapatot kell építeni.”

Fotó: DVTK.eu

Úgy tűnik, hogy a válogatott szünetben rendezte is a sorokat a DVTK. Bár Maja Škorić térd- és derékproblémákkal tért vissza a szerb válogatottól, de összességében mégis előremutató volt az NKE-FCSM Csata elleni bajnoki rangadó. Nyerte a lepatatnócsatát 30-28-ra a DVTK. Volt 12 szerzett labdája és 18 gólpassza a miskolci csapatnak. Ebből ráadásul hetet Medgyessy Dóra szerzett, aki jó formában folytatta a szusszanásnyi kihagyás után és talán az idei legjobb irányító-teljesítményét nyújtotta. Közel 50%-al értékesítette mezőnykísérleteit a DVTK és a 30 pontot elérő Shatori Walker-Kimbrough-tól extra jött támadásban. Ki kell még emelni Pusztai Petrát is, hiszen 18 pontja támadásban nagyon kellett. Ziomara Morrison 16 pont, 10 lepattanós dupla-duplája pedig a festékben kialakuló fölényt biztosította. A DVTK 33-34 percen át 77-60-ig extrán játszott a Csata ellen, majd jött egy ötperces rövidzárlat és ez tette szorossá a 83-79-es végeredményt hozó rangadót. A meccs utáni sajtótájékoztatón is elhangzott, hogy ennek okait ki kell vizsgálni. Nemzetközi szinten egy ilyen kihagyás nem fér bele.

A Cadi La Seu a spanyol élvonalban 6 győzelemmel és 3 vereséggel az 5. helyen áll jelenleg a tabellán. A hétvégén a Bembibre otthonában maradtak alul 69-61-re. Ez a mérkőzés megmutatta, hogy sebezhetőek. Elveszítették a lepattanócsatát, az ellenfelük ráadásul kétszer annyi (7-14) támadó-lepattanót szedett. Szétesett a csapatjátékuk, a 23 mezőnykosarukra mindössze 7 gólpassz jutott és eladtak 11 labdát. Ha a DVTK szervezett védekezéssel meg tudja törni riválisa ritmusát és sikerül biztosítani a fölényt a palánkok alatt, akkor a Csata elleni meccs nagyobbik részében mutatott erényekkel lehet esély a visszavágásra.

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés