Hirdetés
Archivum

A Canberra Capitals hosszú távon számít Lauren Jacksonra:

:

Hirdetés

Az ausztrál lapok hétfõn azt jelentették, hogy a Canberra Capitals gárdája a következõ öt évben három szezon át foglalkoztatná Lauren Jacksont.

Mark Cartwright, a Canberra Capitals együttesét is mûködtetõ Basketball ACT ügyvezetõje az egyik ausztrál hírügynökségnek beszélt a terveirõl.„Azon dolgozunk, hogy a következõ öt évben három szezonon át nálunk szerepeljen Lauren Jackson. Lauren szeretne hazatérni, de jelenleg alkalmazkodnunk kell a nemzetközi piacokhoz.”

A Canberra Capitals olyan szerzõdést ajánlana Jacksonnak melynek értelmében a kiváló center a WNBA-ben és Európában is szerepelhetne, de a nagy világversenyek (VB, Olimpia) éveiben hazája bajnokságában játszana. Ez a köztes megoldás mindenki számára kedvezõ, legalábbis Cartwright így gondolja.

A sportvezetõ érvelésében sok igazság van. Lauren Jackson folyamatos sérülései ugyanis azt mutatják, hogy az állandó terhelést, nyáron WNBA és válogatott, õsztõl tavaszig pedig Európa, nem bírja a szervezete, így meghatározott idõközönként lehetõsége lenne feltöltõdni a nem annyira megerõltetõ ausztrál pontvadászatban. Ebbõl kifolyólag a válogatottba is egy kevésbe kizsigerelt játékos szerepelne és természetesen a Canberra Capitals is egy világsztárral a soraiban állhatna ki.

Cartwright az AAP, ausztrál hírügynökségnek arról is beszélt, hogy ezzel a megállapodással a támogatóik és a partnereik felé is hosszú távon garantálni tudnák a klub eredményességét. Jackson lapértesülések szerint két héten belül alá is írhatja a szerzõdését.

A világ egyik legjobb centerének számító játékos a Canberra 2000-es, 2002-es, 2003-as és 2006-os bajnokcsapatában is szerepelt, illetve egy esztendõvel ezelõtt is besegített az együttesnek az ausztrál bajnokság végjátékában és a gárda ekkor is bajnoki címet ünnepelhetett.

Hirdetés