Hirdetés
Archivum

A Canberra lett a bajnok Ausztráliában:

:

Hirdetés

Szombaton lezárult az ausztrál profi liga, a WNBL döntõ párharca. A Canberra Capitals hazai pályán végül érvényesítette fölényét, 93-73-ra legyõzte az Adelaide Lightning gárdáját és ezzel fennállása nyolcadik bajnoki címét ünnepelhette.

Fotó: WNBL - wnbl.com.au

Fotó: WNBL – wnbl.com.au

Teljesen telt ház, egészen pontosan 4817 nézõ fogadta a csapatokat az AIS Arénában. Megosztotta Ausztráliában a sportág közvéleményét a második meccs végjátéka, ahol utolsó másodperces (vagy már éppen idõn túli) találattal nyert és ezzel egyenlített a párharcban az Adelaide. A harmadik felvonás során az igencsak felpaprikázott hazai szurkolók nem láthattak igazán jó kezdést a Canberrától. Az Adelaide 15-8-ra is vezetett a játékrész közepén, de a negyed végére 25-24-re fordított a házigazda. A második etapot fej-fej melletti kiélezett küzdelem jellemezte. A félidõben 49-45-re ment a Canberra.

A döntést a harmadik negyed hozta el, amikor öt és fél alatt 67-52-re lépett el a Canberra. A záró szakasznak 74-52-rõl futottak neki a csapatok és itt már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Az Adelaide becsülettel hajtott, de nem tudtak érdemben közelebb kerülni. Az utolsó percek már a közönség vastapsa és a hazaiak önfeledt ünneplése mellett zajlottak. A Canberra keretébõl a 93-73-as siker alkalmával minden kezdõjátékos kétszámjegyû pontot ért el. A legeredmányesebb Kelsey Griffin lett, aki ezúttal 29 ponttal és 15 lepattanóval zárt. A döntõ MVP-jének is megválasztották.

Eredmény
Canberra Capitals – Adelaide Lightning 93-73 (25-24, 24-21, 25-17, 19-11)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-1 a Canberra Capitals javára.

Statisztika

Hirdetés