Hirdetés
Archivum

A Carolo Basket a listavezetõt is legyõzte Franciaországban:

:

Hirdetés

Szombaton a Bourges – Lyon csúcsrangadót leszámítva az összes mérkõzést megrendezték a francia élvonal 13. fordulójából. A Carolo Basket újabb nagy gyõzelmét kell kiemelni. Összefoglaló.

Egyre jobb formába lendül az Euroliga résztvevõ Carolo Basket. A Bourges múlt heti hosszabbításos legyõzése után ezúttal a listavezetõ Lattes Montpellier-t múlták felül nagy csatában 80-77-re. Rendkívül élvezetes mérkõzést láthattunk, ahol ugyan nem rendelkezett nagy elõnnyel, de sokáig kézben tartotta az irányítást a Lattes Montpllier. Még az utolsó négy percbe is 74-72-es vezetésrõl érkeztek. Innen azonban Haley Peters hat pontjával 78-77-re fordított a Carolo, majd Amel Bourderra jó büntetõzésével bebiztosították a sikert.

Nyerni tudott a Villeneuve d’Ascq is, akik a Nantes Rezé gárdáját múlták felül 72-61 arányban. A mérkõzés utolsó három percében 10-2-es futással biztosította be a sikert a lille-i alakulat. A keretükbõl Shante Evans 15 pont, 8 lepattanós teljesítményét kell kiemelni. A legjobb négy közé jutásért zajló versenyfutást tekintve még érdemes kitekinteni a Basket Landes sikerére. Mamignan Toure és Romana Hejdova ponterõs játékával, illetve Celine Dumerc klasszis irányító teljesítményével (9 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) 69-64-re verték a Roche Vendée-t.

A hétvége csúcsrangadóján vasárnap 18 órától a Bourges fogadja a Lyon-t.

Eredmények
Lattes Montpellier – Charleville-Mézières 77-80
Tarbes – Landerneau 67-63
Basket Landes – Roche Vendée 69-64
Saint-Amand – Mondeville 76-62
Villeneuve d’Ascq – Nantes Rezé 72-61

Tabella

Hirdetés