Hirdetés
Archivum

A Carolo Basket legyõzte a Fenerbahce-t:

:

Hirdetés

Magyar szemmel a lehetõ legjobb forgatókönyv érvényesült. A Carolo Basket hosszabbítást követõen 94-92-re legyõzte a Fenerbahce-t az Euroliga alapszakaszának záró fordulójában. Annak köszönhetõen, hogy eközben a Sopron Basket Rigában nyerni tudott, a magyar bajnok lépett elõ a B-csoport második helyére.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A Carolo 12-1-es sorozattal indította a meccset, de ezt követõen rendezte a sorokat a Fenerbahce. Az elsõ negyed végére 21-13-ra felzárkóztak, majd a második szakasz elején azzal a lendülettel 3-4 egységre megközelítették riválisukat. Innentõl kezdve fej-fej melletti kiegyenlített küzdelem alakult ki. A félidõben 40-38-ra már a török bajnok ment. A harmadik negyedben 47-44-nél úgy nézett ki, hogy elkezd elszakadni a hazaiaktól a Fener. Innen azonban a Carolo Basket tudott újítani és egy 9-2-es sorozat végén újra náluk volt az elõny.

A kiegyenlített csata alkalmával a harmadik etap végén 61-61 állt az eredményjelzõn. A negyedik szakasz óriási fordulatokat tartogatott. Elõbb a franciák tettek szert 71-65-ös vezetésre, majd innen 13-2-es szériával 78-73-ra fordított a Fener. Ekkor azonban még volt hátra másfél perc a rendes játékidõbõl és ez idõ alatt egyenlített a Carolo. Fél perccel a vége elõtt Amel Bouderra jegyezte a 78-78-as eredményt hozó triplát. Innen jött a ráadás, ahol szinte végig elõrébb jártak a hazaiak és bár az utolsó másodpercekben Hartley elõtt megnyílt az út az egyenlítésre, de behúzta a gyõzelmet a Carolo.

A Carolo Basket a sikerével kiharcolta az Európa Kupás folytatás lehetõségét. A Fenerbahce pedig a B-csoport harmadik helyén zárt.

Eredmény
Carolo Basket – Fenerbahce 94-92 (21-13, 17-27, 23-21, 17-17, 16-14)

Statisztika

Hirdetés