Hirdetés
Archivum

A Castors Braine 100 pontos gyõzelme és Marjorie Carpréaux visszatérése:

:

Hirdetés

Szerdán a nõi kosárlabda Euroligában a Sopron Basket a Castors Braine vendége lesz. A belga együttes igazán mozgalmas napokat tudhat maga mögött.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A belga élvonalban a Castors Braine a hétvégén a Basket Willebroek együttesével csapott össze. A papírforma szerint nagy különbség alakult ki a két gárda között, a Castors Braine 134-34-es gyõzelmet aratott. A Willebroek ugyanis a mezõny egyik legkisebb játékerõt képviselõ együttese, mely 3/17-es mutatóval rendelkezik. A 43-8-as elsõ negyed döntõnek bizonyult. Celeste Trahan-Davis 31 ponttal lett a legeredményesebb, míg Anete Steinberga 23 pontot és 17 lepattanót ért el.

A belga szurkolók számára Marjorie Carpréaux státuszával kapcsolatos kérdések nagyobb izgalmakat jelenthettek a hétvégén. A belga válogatott rutinos irányítóját ugyanis a Villeneuve d’Ascq elleni gyõztes Euroliga mérkõzés után függesztette fel fegyelmi vétség okán a klubvezetés. A játékos már korábban is elégedetlenkedett a pályán töltött percei miatt. A francia csapat elleni Euroliga meccsen a lecserélése után szólalkozott össze a vezetõedzõvel, majd a lefújás után a csapat egyik vezetõjével Kathleen Schuurmans-szal is.

A klub honlapján végül január 13-án jelent meg egy közlemény, mely szerint Carpréaux visszatérhet a társaihoz. A klubvezetés és a szakmai stáb által közösen hozott döntést azzal indokolja a Castors Braine hivatalos közleménye, hogy szükség van a játékos szolgálataira. A csapat kitart olyan rá jellemzõ tulajdonságok mellett, mint a tolerancia, a tisztelet, a bizalom és ezt Carpréaux-nak is el kellett fogadnia. Azt is hozzáteszik, hogy az irányító megbánta tettét.

Hirdetés