Hirdetés
Archivum

A Castors Braine lett a belga bajnok:

:

Hirdetés

Belgiumban sem született meglepetés, az Euroligában is rajthoz álló Castors Braine hódította el a bajnoki címet.

Fotó: Facebook Royal Castors Braine

Fotó: Facebook Royal Castors Braine

A Castors Braine összességében kiemelkedett idén is a belga mezõnybõl. Az alapszakaszt megnyerték, a negyeddöntõben a Lummen együttesét búcsúztatták. Az elõdöntõben pedig a Kangoeroes Pitzemburg alakulatánál bizonyultak jobbnak nagy fölénnyel. A másik ágon a BBC Sint-Katelijne-Waver jutott fináléba. Õk az elõdöntõben egy kiélezett, sorsdöntõ harmadik meccset hozó csatában múlták felül a Namur-t.

A belga döntõn, mely 1-2-es rendszerben került kiírása, elsõ találkozó óriási csatát hozott a BBC Sint-Katelijne-Waver otthonában. Itt Olesia Malashenko döntõ pillanatban szerzett találatával 66-65-re nyert a Castors Braine. Ezt követõen költöztek a felek a magasabban rangsorolt gárda otthonába. Hazai környezetben a második meccset magabiztosan húzta be a Castors Braine. A 67-56-os sikerük azt jelentette, hogy 2-0-val lezárták a párharcot és sorozatban hatodik bajnoki címüket ünnepelhették.

A jövõt nézve – ismerve a korábbi évek gyakorlatát – hamarosan bemutatja keretét a következõ szezonra a Castors Braine és ekkor nyilván azt is megtudhatjuk, hogy milyen nemzetközi sorozattal számolnak. A 2018/2019-es Euroliga évadban mindössze 1 gyõzelmet szereztek 13 vereség mellett.

Hirdetés