Hirdetés
Európa

A CBK Mersin – Carolo Basket párharccal lezárul az Európa Kupa rájátszás 2. fordulója:

:

Fotó: CBK Mersin

Hirdetés

Azzal, hogy a Lyon – Nika Syktyvkar párharc a válogatott szünetben a FIBA döntése értelmében lezárult. Az oroszországi meccset 13 ponttal megnyerő Lyon a második találkozót 20-0-ra megkapta, így továbbjutott. Már csak egy nyitott párharc maradt az Európa Kupa rájátszás 2. fordulójából. Ezen a CBK Mersin és a Carolo Basket csap össze. Szerdán és csütörtökön Mersinben rendezik a kuparendszerű párharc két találkozóját.

A többször halasztott párharc esélyese a török gárda. Még a klasszikus lebonyolítás értelmében is az lenne. Azzal, hogy duplán házigazdák, még kedvezőbb pozícióban vannak. Igaz emlékezhetünk rá, hogy a Villeneuve-d’Ascq – Lublin párharcot is úgy rendezték meg, hogy a Villeneuve-d’Ascq pályáján vívták mindkét találkozót és nem tudott élni a hazai pálya előnyével a francia alakulat.

Nem csak a Covid okozott fejfájást a kluboknak, hanem sérülések is. A CBK Mersin Nika Baricot szerződtette a szezon hátralévő részére a folyamatosan sérülések és a Covid okozta fennakadások miatt, míg a Carolo Basket együtteséből Charlene Soufflet és Marica Gajic esett ki a szezon végéig, így Jacinta Monroe-t hozták vissza tavaszra.

A Mersin rendkívül mély keretet rakott össze számtalan WNBA klasszissal, rutinos játékossal, köztük Yvonne Turnerrel. A rájátszás első körében 20 pont feletti hátrányt dolgoztak le a Lointek Gernikával szemben. Akár a végső győzelemre is esélyesek lehetnek, hiszen az Euroligából érkező gárdák megszorongatására is alkalmasnak tűnnek. Különösen úgy, hogy Final Four keretében dől el a kupa sorsa és egy meccsen bármi lehet. A bajnokságban pedig 13/4-es mutatóval másodikak, de ott a Fener mögött kiélezett a küzdelem. A Carolo Basket tavaly Szekszárdon negyedik lett az EK-ban. Nagy terveket fogalmaztak meg az idei évre, de a sérülések miatt becsúsztak váratlan vereségek és a fókusz a bajnokságra került. Ott 11/8-as mutatóval a hatodik helyen állnak és a kármentés érdekében mindent meg kell tenniük.

Menetrend

Február 16., szerda
16:00 Flammes Carolo Basket – CBK Mersin – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ

Február 17., csütörtök
17:00 CBK Mersin – Flammes Carolo Basket – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ

A továbbjutó a BC Premetey gárdájával mérkőzik a negyeddöntőbe kerülésért.

 

Hirdetés