Hirdetés
Archivum

A CCC Polkowice már döntõs, a Bydgoszcz szépített Lengyelországban:

:

Hirdetés

Szerdán este rendezték Lengyelországban az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó elõdöntõ párharcok harmadik meccseit. A CCC Polkowice már bebiztosította helyét a fináléban, az Artego Bydgoszcz szépített a Sleza Wroclaw ellen.

Lengyelországban szombaton és vasárnap került sor az elõdöntõk elsõ, illetve a második meccseire. A párharcokban mindkét találkozót idegenben az alacsonyabban rangsorolt csapat nyerte. Ez azt jelentette, hogy a CCC Polkowice és a Sleza Wroclaw 2-0-s elõnyrõl hazai környezetben a továbbjutást jelentõ harmadik sikerért lépett pályára szerdán este.

A CCC Polkowice 57-53-ra legyõzte a Wisla Krakow-t és ezzel 3-0-ra nyerte az elõdöntõt. A Polkowice 13-2-vel kezdett, de a korán megszerzett elõnyét nem tudta sokáig õrizni. A félidõben már a Wisla Krakow járt elõrébb 29-26-nál. A második 20 percben végig kiegyenlített mederben zajlott a küzdelem. A mérkõzésbõl 21 másodperc volt hátra, amikor 53-53 után egy triplával került elõnybe a CCC Polkowice. A folytatásban a Wisla Krakow nem talált be, így a hazaiak kivívták a döntõbe jutást. A Polkowice legeredményesebbjének a 15 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát elérõ Alysha Clark bizonyult.

A másik ágon a Sleza Wroclaw a hétvégi két idegenbeli gyõzelme után saját közönsége elõtt nem tudta harmadszor legyõzni az Artego Bydgoszcz alakulatát. Ismét nagy csata alakult ki, melynek végén a Bydgoszcz 85-79-es sikert aratott és ezzel 2-1-re módosította az állást. A negyedik mérkõzést csütörtökön rendezik szintén a Sleza Wroclaw otthonában. A szerdai összecsapáson a Bydgoszcz a második etap közepétõl végig riválisa elõtt járt. Az utolsó három percbe érve 9 pontos elõnnyel gazdálkodhattak. A folytatásban 81-77-re még felzárkózott a Wroclaw, de fordítani nem tudtak. A gyõztes gárda legeredményesebbje a 18 pontos Dragana Stankovic lett.

Eredmények

CCC Polkowice – Wis³a CanPack Kraków 57-53 (21-12, 5-17, 14-11, 17-13)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-0 a CCC Polkowice javára.

1KS ¦lêza Wroc³aw – Artego Bydgoszcz 79-85 (16-20, 19-23, 24-20, 20-22)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-1 a ¦lêza Wroc³aw javára.

Hirdetés